Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Матеріальні допомоги і санаторне лікування. У районі підбили підсумки соціальної підтримки учасників АТО (ФОТО)

Переглядів: 846

14 листопада в управлінні соціального захисту населення Калуської районної державної адміністрації провели засідання районного Центру надання допомоги учасникам антитерористичної операції, під  час якого підбили підсумків за 2019 рік щодо використання коштів районного бюджету відповідно до заходів та обсягів фінансування «Районної Програми соціальної підтримки учасників АТО, ООС та членів їх сімей на 2019-2021 роки»  та передбачених послуг, зокрема,  санаторно-курортне лікування, заходи із психологічної реабілітації і заходи із соціальної та професійної адаптації за рахунок коштів державного бюджету.

У засіданні взяли участь представники структурних підрозділів районної державної адміністрації та державних установ району  і  учасники  антитерористичної операції з громадської спілки «Громадське об’єднання Калущини учасників бойових дій (АТО) на сході України імені Романа Шухевича», повідомляє пресслужба Калуської РДА.

Наразі в управлінні соціального захисту населення райдержадміністрації на обліку перебуває  259 учасників АТО, ООС з Калуського району, зокрема, 11 осіб з інвалідністю внаслідок війни, 224 учасники бойових дій та 3 бійці-добровольці.

Також на обліку в управлінні  перебувають дві сім’ї загиблих учасників АТО, 8 сімей померлих після демобілізації учасників АТО, сім’я померлого під час проходження військової служби учасника АТО та сім’я зниклого безвісти  учасника АТО.

Відповідно до переліку заходів «Районної Програми соціальної підтримки учасників АТО, ООС та членів їх сімей на 2019-2021 роки» відбулося 8 засідань комісії з питань надання матеріальної допомоги учасникам антитерористичної операції та членам їх сімей:

-         на лікування: 6 учасникам АТО на загальну суму 12 тис. грн (по 2 тис. грн на заявника);

-         на зубопротезування: 15 учасникам АТО на загальну суму 70 тис. 622 грн;

-         на закупівлю твердого палива (дров): 5 учасникам АТО на загальну суму 10 тис. грн (2 тис. грн на заявника);

-         на виготовлення документації із землеустрою: 5 учасникам АТО на загальну суму 5 тис. грн (по 1 тис. грн. на заявника);

-         на поточний ремонт житлових приміщень: 5 учасникам АТО на загальну суму 21 тис. 59 грн;

-         матеріальна допомога на поховання для 2 сімей учасників АТО по 5 тис. грн;

-         матеріальна допомога до роковин трагедії сім’ї загиблого учасника АТО  на загальну суму 1 тис. грн.

Також щомісячно для сімей загиблих, померлих та  сім’ї  зниклого безвісти учасника АТО виплачується матеріальна допомога у розмірі прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, визначеного станом  на 01 січня відповідного року (1497 грн). Станом на 1 листопада 2019 року для вказаних сімей виплачено 89 тис. 820 грн.

Пільгами з оплати вартості житлово-комунальних послуг у розмірі 50 відсотків знижки  від нарахованих платежів користуються 10 учасників АТО, які не  мають  статусу  учасника  бойових  дій  (тобто  згідно  довідки про безпосередню участь в АТО). З районного бюджету згідно з діючою Програмою на конкурсних засадах громадській спілці «Громадське об’єднання Калущини учасників бойових дій (АТО) на сході України імені Романа Шухевича» спрямовано 50 тис. грн для здійснення соціально-психологічної реабілітації учасників бойових дій АТО, ООС та членів їх сімей.

У 2019 році санаторно-курортним лікуванням забезпечено 16 учасників АТО  за рахунок коштів державного бюджету на загальну суму 139 тис. 963 грн та одного постраждалого учасника під час Революції Гідності за рахунок коштів обласного бюджету. Гранична вартість у 2019 році на одного учасника бойових дій становить  8 тис. 760 грн.

Також один учасник бойових дій з числа учасників АТО проходив реабілітацію в ДП «Південь-Курорт-Сервіс» на базі санаторію «Орізонт» терміном 18 днів на загальну суму 10 тис. 998 грн (гранична вартість для одного учасника бойових дій  становить у 2019 році 11 тис. грн). 

Четверо атовців забезпили професійно-технічним навчанням на загальну суму  19 тис. 100 грн, вони закінчили курси водіїв категорій «В», «С», «СЕ», «D», «D1».

 

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: