Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Міська поліклініка запрошує калушан на безкоштовне обстеження кишківника і шлунка

Переглядів: 3193

Калушани і жителі сіл, які уклали декларації на обслуговування з лікарями Калуського міського центру первинної медико-санітарної допомоги, можуть безкоштовно пройти колоноскопію і фіброгастроскопію.

Як повідомив «Калуш ФМ» головний лікар поліклініки Михайло Гаврилишин, на безкоштовну колоноскопію запрошують пацієнтів віком понад 40 років, а на фіброгастроскопію – понад 50 років.

Запис здійснюється через електронне скерування дільничного лікаря.

Діагностичне обладнання для проведення цих обстежень в міській поліклініці відповідає вимогам МОЗ та НСЗУ.

Додамо, що колоноскопія — це діагностична медична процедура, під час якої лікар-ендоскопіст оглядає і оцінює стан внутрішньої поверхні товстої кишки за допомогою спеціального зонда. Колоноскопія дає можливість візуально діагностувати такі захворювання, як виразки, поліпи, пухлини та інше, а також провести їх біопсію чи видалення.

Фіброгастроскопія – ендоскопічний метод дослідження стравоходу, шлунка та дванадцятипалої кишки. Фіброгастроскопія проводиться з метою діагностики захворювань верхнього відділу шлунково-кишкового тракту – стравоходу, шлунку, дванадцятипалої кишки.

Щодо кількості укладених декларацій, то на 10 червня з лікарями Калуського міського центру первинної медико-санітарної допомоги декларації на обслуговування підписали 69 тисяч 111 жителів Калуша і сіл району.

Схожі матеріали за тегами: Калуш поліклініка обстеження

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: