Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Міські депутати дали дозвіл на розробку генплану Калуша

Переглядів: 1104

На головний містобудівний документ у бюджеті на цей рік передбачили 1 млн 200 тис. грн.

Нагадаємо, що європейський Калуш до цього часу живе за генпланом радянських часів, який був затверджений у 1979 році. За роки незалежності місто робило кілька спроб розробити новий генплан або ж оновити старий, проте вони не знаходили логічного завершення. То грошей бракувало, то доброї волі. У 2015 році була розпочата третя спроба.

Впродовж двох з половиною років тривали підготовчі роботи до генплану. Зокрема, була виготовлена топогеодезична карта міста, гірничо-геологічне обгрунтування та карта гірничо-геологічних обмежень.

Оскільки підготовчий етап завершився, на сесії Калуської міськради, яка відбулася 27 липня, розглянули два питання, які стосувалися подальших робіт по виготовленню генплану.

Спершу депутати затвердили Програму розроблення генплану на 2017-2018 роки, загальна вартість якої складає 2 млн 50 тис. грн. Зокрема, 1 млн 200 тис. грн передбачено на цей рік і 850 тис. грн – на 2018-ий. А відтак народні обранці надали дозвіл на розроблення генерального плану міста.

Тож наступним етапом, очевидно, буде оголошення тендеру на його виготовлення.

Додамо, що у грудні минулого року в інтерв’ю «Калуш ФМ» начальник відділу у справах архітектури та містобудівної діяльності  Калуської міської ради – головний архітектор Роман Кузик зазначав, що орієнтовна вартість генплану становить 1 млн 670 тис. грн, окрім того, необхідно виготовити схему зонування території з планом червоних ліній, вартість якої близько 850 тис. грн, та історико-архітектурний опорний план, який коштує 100 тис. грн. Тобто на всі роботи необхідно орієнтовно 2 млн 620 тис. грн.

За словами Романа Кузика, новим генеральним планом не буде передбачено розширення територій, оскільки у нас вже сформовані і затверджені межі міста. Проте проектанти, вочевидь, зможуть запропонувати нові рішення для розвитку Калуша в уже існуючих межах. До прикладу, зміну функціонального призначення окремих територій. Те, що було промисловою зоною, може стати житловою, а рекреаційна навпаки промисловою.

 

Схожі матеріали за тегами: Генплан Калу розробка фінансування

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: