Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Міській поліклініці разом з філіями на півроку держава передбачила 8,9 млн грн субвенції

Переглядів: 1173

Для повноцінного функціонування медустанов первинної ланки цих коштів недостатньо. Потрібна буде і підтримка міського бюджету.

7 грудня Верховна Рада України  прийняла в другому читанні Державний бюджет на 2018 рік та останній з медичних законів, який вводить у правове русло діяльність Національної служби здоров’я.

За словами головного лікаря Калуського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Михайла Гаврилишина, це означає, що медична реформа остаточно запущена і зміни у медичній галузі невідворотні.

Водночас керівник міської поліклініки зазначив, що згідно з Державним бюджетом на функціонування первинної ланки Калуша на півроку передбачено 8 млн 905 тис. 700 грн. Тобто за ці кошти має утримуватися не лише міський центр первинної медико-санітарної допомоги, а і всі філії дитячої поліклініки, які відповідно до нового Статуту входитимуть до його складу.

- Цих коштів для повноцінного функціонування медустанови недостатньо, - вважає головний лікар, – оскільки зросли і ціни, і мінімальна заробітна платня. До прикладу, на 6 місяців цього року міській поліклініці без дитинства із Держбюджету було передбачено 8 млн грн.

Звісно, кошти на первинну ланку ще можуть надійти від Національної служби здоров’я України відповідно до укладених угод з пацієнтами на обслуговування у лікарів. Проте, коли це буде – з 1 квітня чи з 1 липня, ясності нема.

Тому керівництво поліклініки розраховує на розуміння і фінансову підтримку міської ради.

- Зокрема, ми сподіваємося, що у міському бюджеті на наступний рік передбачать кошти на проведення безоплатних аналізів, закупівлю рентгенівських плівок та інших медикаментів, - зауважує Михайло Гаврилишин. – І для нас важливо, щоб вони були закладені на цілий рік, оскільки лише в такому випадку ми зможемо оголосити тендерні процедури.    

 

Схожі матеріали за тегами: Калуш поліклініка субвенція

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: