Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Мобілізовувати прикарпатців допомагатимуть керівники підприємств

Переглядів: 1218
Про це повідомив виконуючий обов'язки міського військового комісара Івано-Франківська Ігор Сорокопуд, передає кореспондент Фіртки

В першу чергу мобілізовуватимуть фахівців, які вже проходили строкову військову службу чи мають досвід служби в правоохоронних органах.

Однак проблемою є оповіщення військовозобов'язаних. За словами комісара лише близько 10 % військовозобов'язаних отримують повістки особисто в руки.

Відтак Скоропуд повідомив, що повістки будуть надходити керівникам підприємств. А ті своєю чергою зобов'язані сповістити та забезпечити явку своїх військовозобов'язаних працівників на мобілізацію.

При цьому Скоропуд наголосив, що всі військовозобов'язані спершу проходитимуть медичну комісію. Потім вони будуть направлені до навчальних центрів та військових навчальних закладів, де протягом 30 діб буде проводитиметься підготовка та відновлення військових навиків. Після цього ще протягом 15 діб відбуватиметься бойове злагодження підрозділів. І лише після цього мобілізованих направлятимуть в складі військових частин в район виконання визначених завдань.

Також військовий комісар нагадав, що за ухилення від призову в Україні передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: