Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Моя хата далеко, але не скраю або як міжнародні організації підтримують локальні ініціативи в Україні

Переглядів: 788

От посадити б у Калуші сквер попри Сівку, а грошей немає... Гарно було б відкрити майданчик для дітей, але новий бюджет міста цього не передбачає... От був би спонсор, провели б реставрацію будинку… Наведені не зовсім вигадані історії, мабуть, вам якоюсь мірою знайомі. Вони ілюструють те, як бажання зробити щось на користь міста часто стикаються з суворою реальністю і так і залишаються невтіленими через фінансовий чинник.

Про (не)сприяння з боку влади колись буде інша стаття. Ця – про те, як можна взяти справу у власні руки і наперекір обставинам таки довести її до кінця. Один із відомих, але досі малопопулярних способів – знайти спонсора-грантодавця з-за кордону. Звучить складно? Аж ніяк! Сучасні благодійні організації досить часто проводять конкурси і пропонують фінансову допомогу для втілення найрізноманітніших ідей. Тому знайти потенційного спонсора не становить великих труднощів.

Складніше – переконати спонсора у тому, що твій проект вартий його уваги та грошей. Організації охоче діляться грошима, якщо довести, що втілений задум буде суспільно корисним та відповідатиме іншим вимогам гранту.

Прикладом успішно реалізованого проекту цієї весни у Калуші стало виготовлення та встановлення двох вольєрів для собак у місцевому притулку, де мешкає близько трьохсот тварин. На це Greenheart виділив Service Grant, розмір якого становив 770 американських доларів. Greenheart – всесвітня організація, з центром у Чикаго, головна мета якої – сприяння культурному обміну між учнями та студентами. Крім цього, численні проекти організації спрямовані на підтримку екології та доступу до навчання в його широкому розумінні. З цією метою проводяться різноманітні волонтерські заходи, а також грантові конкурси.

770 доларів і два вольєри – крапля в морі для всесвітньої організації, але відро води для маленького «Дому Сірка». Це наочний приклад того, як, доклавши трохи зусиль, оминути перешкоду під назвою «брак грошей». Тож закликаю всіх свідомих калушан не залишатися осторонь. Якщо незнайомцям з-за океану не байдужа доля маленького містечка в Україні, якщо хтось радо підтримає хороші починання у нашому місті, то чи маємо ми право бути пасивними?

Питання, звісно, риторичне, тому задумайтеся над тим, яку із давно омріяних ідей хотілося б втілити в Калуші. Що це за ідея? Як ви бачите готовий результат? Яким чином це вплине на життя містян? Діліться своїми ідеями у соцмережах та пишіть проекти. Давайте разом зробимо Калуш ще кращим!

Христина БІДОНЬКО, калушанка.

 

Схожі матеріали за тегами: Калуш проект Greenheart кошти притулок вольєри

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: