Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На благодійному аукціоні продали третю картину Ореста Костіва

Переглядів: 1102

За виручені від продажу картин кошти запланували придбати 3-тонний автомобіль для волонтерів ГО «Народна рада», яка регулярно возить допомогу бійцям у зону АТО.

Аукціон був закритим. Вів його знаний в Івано-Франківську ліцитатор Святослав Лотоцький. Взяти участь у ньому могли лише ті, хто попередньо зареєструвався на сайті www.hvylyna.com.ua.
Лотами аукціону стали 23 картини прикарпатських та київських художників. Зокрема, це твори Богдана Бринського, Мирослава Яремака, Тетяни Павлик, Яреми Стецика, Михайла Дейнеги, Василя Красьохи, Ірини Погребіної, Володимира Луканя, Василя Данилюка, Тетяни Морозюк, Світлани Хміль, Ореста Костіва, Миколи Джички, Олексія Зінченка, Сергія та Олександра Вутянових, Вікторії Типчук, Володимира Сандюка, Валерія Твердохліба, Оксани Мельничук, Віталія Бугари та Сєди Аділханян.
За словами організаторів, стартові ціни на картини, представлені на аукціоні, були від 1000 до 5000 тисяч гривень. Першою продавалася «Магічна зірка» калуського художника Ореста Костіва, яку один з учасників аукціону придбав за 2100 гривень. Проте деякі картини, зокрема, «Портрет єврейської дівчинки» невідомого автора купили за 6000 гривень, хоча стартова ціна лота становила 2000. За картину Мирослава Яремака «Передчуття грози» організатори виручили 5100 гривень.
Загалом на аукціоні із представлених 23 лотів було продано 13, від яких отримали понад 50 тисяч гривень. Виручені кошти передали «Народній раді». Та оскільки їх недостатньо для придбання транспорту, то організатори продовжать аукціонний продаж картин online на своїй сторінці.
За словами калуського художника Ореста Костіва, раніше дві його картини, зокрема «Вертеп» та натюрморт, були продані на аукціонах, що влаштовували обласна організація Національної спілки художників України та фірма «Надія». Спілка збирала кошти на потреби АТО, а «Надія» – щоб допомогти хоспісу.

FOTO«Магічна зірка» Ореста  Костіва на аукціоні йшла першим лотом

 


Жіноче та чоловіче італійське взуття - ознака гарного смаку. Вона дарує комфорт, впевненість, індивідуальність. Інтернет магазин взуття http://par-a-porter.com/ орієнтується тільки на якість і стиль кращих італійських брендів взуття. Швидка і безкоштовна доставка по всій Україні.

 


 

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: