Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

«На гачок» шахраїв попалася чергова жертва: у 33-річної жінки з Калуського району з картки зникло 4 тисячі гривень

Переглядів: 1869

10 січня до Калуського відділу поліції звернулася 33-річна мешканка одного із сіл району із заявою про зникнення грошей з її карткового рахунку.

Шахраї, що видурили у потерпілої її заощадження, скористалася відомою схемою обману. На мобільний жінки зателефонував невідомий і представився працівником одного із місцевих банків. Під час спілкування з потерпілою, зловмисник увійшов у довіру і шахрайським шляхом дізнався дані її картки. Вже за кілька годин жінка отримала наступне смс-сповіщення про зняття з її рахунку близько 4 тисяч гривень, повідомляє сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

За цим фактом правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські області вкотре просять громадян не довіряти телефонним аферистам, які, зловживаючи довірою людей, злочинним шляхом збагачуються на їхній необачності. Шахраї представляються працівниками банківських установ, які нібито хочуть допомогти клієнтам під приводом різного роду акцій та надання послуг, а ті, своєю чергою, довіряють пройдисвітам, не знаючи, що співробітники банків жодні подібні операції не уповноважені проводити, тим більше у телефонному режимі.

Фото: vchaspik.ua

 

Схожі матеріали за тегами: телефон шахраї

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: