Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На Калущині дев’ятий випадок сказу. У Мошківцях загинув собака, якого покусала скажена лисиця

Переглядів: 1291

19 вересня відбулося засідання районної надзвичайної протиепізоотичної комісії, на якому йшлося про черговий випадок сказу. На цей раз у Мошківцях.

Нещодавно у цьому селі на подвір’ї приватного помешкання лисиця покусала собаку, а через деякий час виявили його труп. Відібравши патматеріал на дослідження, ветлікарі підтвердили, що тварина була хвора на сказ. Господаря собаки провакцинували, інформує сайт Калуської РДА.

Обговоривши дану ситуацію, члени комісії прийняли заходи щодо ліквідації у селі захворювання на сказ. Зокрема, передбачили проведення вакцинації усіх сприйнятливих на сказ тварин та здійснення дератизації у приватному помешканні. У межах загрозливої зони також заборонено полювання на тварин до зняття карантинних обмежень.

Начальник управління Держпродспоживслужби в Калуському районі Григорій Химич зазначив, що впродовж року – це вже 9 випадок захворювання на сказ у районі.

Начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства управління Держпродспоживслужби у районі Оксана Ананєвич додала: «Дане захворювання – дуже небезпечне для людини. Якщо не надати вчасно антирабічну допомогу, людина помирає. Тому кожен, хто мав контакт зі скаженою твариною, повинен негайно звернутися до медустанови та вчасно отримати вакцину».

 

 

Схожі матеріали за тегами: лисиця мошківці сказ

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: