Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На Калущині функціонуватимуть всі ФАПи. Депутати передбачили фінансування

Переглядів: 933

11 лютого відбулося пленарне засідання 20 позачергової сесії Калуської районної ради.

У роботі сесії районної ради взяли участь голова РДА Іван Данів і заступник голови райдержадміністрації Любомир Білоус, сільські голови, журналісти місцевих мас-медіа.

На сесії депутати внесли зміни до Статуту комунального некомерційного підприємства «Калуський районний центр первинної медико-санітарної допомоги Калуської районної ради». Передусім зміни стосувалися питання правонаступництва та управління. Відтак у Статуті прописали, що «підприємство створене Калуською районною радою та є правонаступником Комунального закладу «Районна лікарня Калуської районної ради Івано-Франківської області» в питанні надання первинної медико-санітарної допомоги мешканцям Калуського району». Окрім цього, «Калуська районна рада (Засновник) делегує повноваження з управління підприємством Калуській районній державній адміністрації».

Одне з важливих питань, яке розглянули депутати на сесії районної ради, стосувалося прийняття Програми розвитку первинної медико-санітарної допомоги на засадах сімейної медицини на 2019 рік. З цього питання доповіла в. о. директора КНП «Калуський районний центр первинної медико-санітарної допомоги Калуської районної ради» Ірина Купрунець.

Мова йде про функціонування ФАПів, які обслуговують менше 750 жителів. Таких у населених пунктів, що не ввійшли до складу ОТГ, є 8. Задля збереження мережі та повноцінного функціонування сільської медицини голова РДА Іван Данів нещодавно подав ініціативу керівництву районної лікарні та новоствореного центру щодо підготовки відповідної районної програми.

Це питання після детального обговорення, якою буде реформа сільської медицини, успішно прийняте на сесії районної ради. Для функціонування 8 ФАПів на рік необхідно 570 тисяч гривень. Крім цього, реалізація цієї програми має на меті покращити матеріально-технічної базу, її модернізацію в амбулаторіях загальної практики – сімейної медицини та фельдшерсько-акушерських пунктах.

Схожі матеріали за тегами: Калущина ФАПи програма

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: