Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На Калущині на кір захворіло понад дві сотні людей. Лікарі закликають вакцинувати дітей

Переглядів: 696

Епідемічна ситуація щодо захворюваності на Калущині кором залишається складною та напруженою, оскільки спостерігається тенденція до зростання.  

Як повідомила лікар-епідеміолог Калуської міськрайонної філії ДУ «Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України» Зінаїда Ковбаснюк,  в Калуші і районі з початку року зафіксовано 208 випадків захворювання на кір.

78,4% всіх випадків, тобто 163, становлять діти (від 0 до 17 років).

Із загального числа хворих до лікувальних закладів було госпіталізовано 159 осіб, серед яких 120 дітей.

За словами лікаря-епідеміолога, серед хворих на кір 62% складають мешканці міста, тобто 129 осіб, з яких 110 – діти. Серед сільських мешканців відсоток захворюваності сягає 38%: 79 осіб, з яких 53 - діти.

Головною причиною спалахів кору є низьке охоплення щепленнями. Ліків від кору не існує, єдиний надійний метод профілактики захворювання - це вакцинація.

Тому епідеміологи закликають батьків вакцинувати своїх дітей, щоб вберегти їх від цього небезпечного захворювання, адже кір може давати серйозні ускладнення. Може призвести до пневмонії, вушної інфекції, запалення мозку - енцефаліту, а також до інвалідності та смерті.

Для захисту від кору, згідно з календарем щеплень в Україні, необхідно отримати дві дози вакцини КПК (кір, краснуха, епідемічний паротит) у віці 1 рік та 6 років. Ці дві дози вакцини забезпечують захист організму від кору.

Як повідомив головний лікар Калуського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Михайло Гаврилишин, вакцина від кору є в наявності і щеплення дітей проводиться безкоштовно.

 

Схожі матеріали за тегами: Калущина кір кількість хворих

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: