Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На Калущині триває виїзне засідання екологічного комітету (ФОТО)

Переглядів: 442

Сьогодні, 10 червня та завтра, 11 червня, на Калущині відбудеться виїзне засідання екологічного комітету Верховної Ради України.

Однією з тем розгляду є екологічна ситуація в Калуському гірничо-промисловому районі, зокрема, на Домбровському кар’єрі. Засідання комітету ініціював народний депутат Верховної Ради України дев’ятого демократичного скликання по 85 округу, повідомляє «Калуш ФМ» з посиланням на Голос-інфо.

Після зупинки робіт з видобування калійної солі Домбровський кар’єр став переповнений небезпечними відходами та солями. Тут зберігаються величезні об’єми відходів колишніх калійного та магнієвого заводів. Розсоли просочуються, витікають і становлять загрозу транскордонного характеру, через яку цілий регіон назавжди може залишитись без питної води. Винесення солей річками Сівка та Лімниця може призвести до забруднення солями й канцерогенами річки Дністер – спільної водної артерії України та Республіки Молдова.

За словами народного депутата від Калущини Едуарда Прощука, депутати розглядають варіант звернення з приводу загрози екологічного лиха до Ради національної безпеки України.

Нагадаємо, у травні, за зверненням члена екологічного комітету Едуарда Прощука, міністр захисту довкілля Роман Абрамовський підписав розпорядження про створення міжвідомчої комісії для вивчення ситуаціх на Домбровському кар’єрі. До складу комісії, крім Міндовкілля, увійшли представники ДСНС, Мінфіну, Фонду держмайна, Держводагентства, представники Івано-Франківської ОДА, Калуської міської ради, екоорганізацій і місцеві екологи.

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: