Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На Калущині у двох селах виявили скажених лисиць

Переглядів: 2273

Минулого  тижня в районі відбулося засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії під головуванням заступника голови Калуської райдержадміністрації Сергія Дудинця, під час якого розглядалося питання виявлення сказу лисиць на території району.

За інформацією начальника Калуського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Григорія Химича,  у Підмихайлі та Негівцях були виявлені хворі на сказ лисиці. У Підмихайлі сказ виявили у лисиці, яка була відстріляна 8 липня. Наявність у тварини сказу підтвердили результати аналізу патматеріалу, зроблені в Івано-Франківській регіональній лабораторії ветмедицини, повідомляє сайт Калуської РДА.

У Негівцях лисиця була забита на території селянського господарства одного із жителів села. Лабораторно у тварини також було встановлено сказ.

За рішенням комісії ці населені пункти оголошено неблагополучною зоною та введено карантинні обмеження.

Калуській районній організації  українського товариства мисливців та рибалок (В. Сафіулін) доручено провести відстріл лисиць та бродячих хижих тварин на території мисливських угідь. Ветеринарну службу району зобов’язано  провести клінічний огляд сприйнятливого поголів’я в Негівцях і Підмихайлі та загрозливій зоні.

Прийнято також рішення звернутися до Головного управління Держпродспоживслужби Івано-Франківської області про включення Калуського району в список по проведенню пероральної вакцинації диких тварин.

Фото: Новини Закарпаття

 

 

Схожі матеріали за тегами: сказ лисиця негівці підмихайля

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: