Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На Калущині у пришкільних і наметових таборах планують оздоровити понад 650 дітей

Переглядів: 675

23 травня під керівництвом заступника голови райдержадміністрації Любомира Білоуса відбулося засідання координаційної ради у справах дітей.

На засіданні йшлося про відзначення в районі Дня захисту дітей, повідомляє прес-служба Калуської РДА.

Відтак обговорили питання підготовки до літнього оздоровлення дітей пільгових категорій. За словами завідувача секторі молоді та спорту РДА Любові Луцан, цьогоріч буде забезпечено оздоровчими послугами 9 дітей з пільгових категорій, зокрема 4 дітей-сиріт. Загалом влітку у 12 пришкільних таборах оздоровлюватимуться 530 дітей. У наметовому таборі у с. Вістова, що діє  за програмою «Чорний ліс-2019», відпочинуть 100 дітей. Крім того, 20 учнів-спортсменів відпочинуть у селищі Осмолода та 4 дітей побувають у таборі «Перлина Карпат», що на Долинщині. Районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді закуплено путівки для 4 дітей з інвалідністю.

Крім того, на засіданні ради йшлося про захист прав та інтересів дітей і дітей, позбавлених батьківського піклування, зокрема, в частині влаштування їх до сімей, здійснення контролю за утриманням і вихованням дітей, які були усиновлені чи влаштовані до сімей. Насамкінець розглянули питання захисту прав дітей, а також попередження дитячої бездоглядності та безпритульності.

Заступник начальника служби у справах дітей райдержадміністрації Любомира Касіянчук зазначила, що 23 батьків попереджено про адміністративну і кримінальну відповідальність за ухиляння від виконання обов’язків з виховання дітей та оформлено відповідні протоколи бесід.

5 неповнолітніх перебуває на профілактичному обліку осіб, які схильні до вчинення правпорушень. Здійснено перевірку закладів торівлі та проведено бесіди з продавцями щодо неприпустимості продажу дітям алкогольних напоїв і тютюнових виробів.

Підсумовуючи засідання координаційної ради, Любомир Білоус наголосив, що кожна дитина має право на соціальну підтримку та захист з боку держави і за будь-яких обставин інтереси та права дітей мають стояти на першому місці. Саме тому влада докладає максимум зусиль для послідовного впровадження державної соціальної політики з підвищення стандартів життя, направлених, насамперед, на захист прав дітей.

Схожі матеріали за тегами: Калущина діти оздоровлення

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: