Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На Калущині в минулому році не зафіксували жодного випадку сказу серед тварин

Переглядів: 742

21 січня в Калуській РДА відбулося засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, в якому взяли участь начальник районного управління Держпродспоживслужби Григорій Химич, працівники цієї установи та представники мисливських угідь.

На засіданні комісії обговорили питання про стан епізоотичної ситуації щодо захворювань тварин на африканську чуму свиней і сказ та шляхи запобігання їх поширення, відстрілу диких кабанів і лисиць, проведення таксації диких тварин та ін. Основну увагу мисливців зосередили на вимогах щодо полювання та проведення лабораторних досліджень впольованих тварин на гостроінфекційні захворювання, повідомляє прес-служба Калуської РДА.

Григорій Химич наголосив, що завдяки злагодженій роботі мисливців, працівників ветмедицини, лісників та інших спеціалістів минулого року вдалося стабілізувати ситуацію, пов’язану зі сказом, адже впродовж 2018 року у районі не зафіксовано жодного факту зі сказу тварин. Тоді як у 2017 минулому році було 13 випадків та проводились протиепізоотичні заходи у 12 неблагополучних пунктах.

Крім того, на засіданні обговорили питання утримання собак у домогосподарствах, підготовки мисливських угідь до полювального сезону.

Звернули увагу і на виконання користувачами мисливських угідь планів заходів щодо боротьби із сказом та регулювання чисельності хижих тварин. Працівники управління Держпродспоживслужби надали інформацію щодо збудників, шляхів зараження, діагностики таких вірусних захворювань, як АЧС і сказ тощо.

Користувачам мисливських угідь дали завдання впродовж полювального сезону привести у відповідність до норм щільність диких тварин, які можуть сприяти поширенню сказу чи африканської чуми свиней.

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: