Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На Калущині відновлять ще одну криївку

Переглядів: 1130

Заступник голови Калуської райдержадміністрації Сергій Дудинець провів нараду із начальниками управлінь РДА щодо відновлення криївки УПА в Чорному лісі поблизу сіл Грабівка і Завій.

Наразі вже розпочаті роботи з облаштування криївки. Кошти виділено з обласного бюджету відповідно до комплексної регіональної цільової програми розвитку туризму в області на 2016-2020 роки, інформує прес-служба Калуської РДА.

Відновлення криївки – це перший крок до реконструкції головного табору УПА, детально описаного в спогадах Мельника Петра "Хмари", командира куреня "Дзвони" ТВ-22.

Варто зазначити, що цей табір побудовано під керівництвом Василя Андрусяка "Різуна" у грудні 1943 року, який функціонував більш як 4 місяці – до 23 квітня 1944 р. Тут було сформовано та вишколено основні п’ять сотень УПА, які згодом реформовано в курені та вели активну боротьбу як з німецькими, так і з радянськими окупантами.

Нагадаємо, 10 вересня у лісовому масиві мікрорайону Підгірки урочисто відкрили криївку та пам'ятний знак українським підпільникам ОУН-УПА, які загинули 6 вересня 1945 року.

Фото: report.if.ua

 

Схожі матеріали за тегами: чорний ліс криївка

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: