Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На Калущині за продаж алкоголю неповнолітнім двох підприємців позбавили ліцензії і оштрафували

Переглядів: 1188

З початку поточного року на території Калуша та Калуського району поліція проводила профілактичні заходи щодо попередження пияцтва серед неповнолітніх, виявлення фактів продажу неповнолітнім алкогольних напоїв та тютюнових виробів, а також виявлення дорослих, які втягують неповнолітніх у пияцтво та доводять їх до стану алкогольного сп’яніння.

У ході проведених заходів виявили 5 фактів доведення неповнолітніх до стану сп’яніння. Правопорушників притягнули до адміністративної відповідальності за ст. 180 Кодексу України про адміністративні правопорушення та оштрафували на 102 грн, повідомляє Калуський міський відділ поліції.

Також виявили 3 факти продажу неповнолітнім алкогольних чи слабоалкогольних напоїв. На даний час по першому факту, який мав місце у с. Збора Калуського району, на продавця відповідно до ч. 2 ст. 156 КУпАП наклали штраф у сумі 510 грн, а до фізичної особи-підприємця застосували фінансову санкцію в сумі 6800 грн та анулювали його ліцензію на право торгівлі алкогольними напоями.

У другому випадку, який мав місце у магазині, що знаходиться у Калуші на вул. Січових Стрільців, підприємця оштрафували на 6800 грн та анулювали ліцензію на право торгівлі алкогольними напоями.

Що стосується третього випадку, який також був зафіксований у Калуші, то реалізацію алкогольного напою тут здійснював безпосередньо підприємець. На даний час матеріали розглядаються органами, до повноважень яких належить прийняття відповідних рішень.

При цьому правоохоронці нагадують, що при виявленні таких фактів відповідальність несе як особа, яка безпосередньо здійснила реалізацію алкогольного напою, так і суб’єкт господарської діяльності, котрому належить торговий заклад. При цьому, до суб’єкта господарювання застосовується фінансова санкція та анулювання ліцензії на право торгівлі алкогольними напоями.

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: