Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На Калущині забруднили нечистотами річку Сівку – загинула риба

Переглядів: 1043

У п’ятницю, 26 липня о 16:20 від чергової частини Калуського відділку поліції надійшло повідомленням про те, що в селі Голинь Калуського району виявили забруднення річки Сівка невідомою речовиною та встановили факт загибелі риби.

За інформацією управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської ОДА, до місця події виїхала комісія Калуської РДА, яка в присутності заступника голови Брошнівської ОТГ провела обстеження русла річки Сівка в межах ОТГ та відрізку межі Калуського району до місця скиду води з очисних споруд Брошнівського ЖКГ та 500 м вище по течії річки.

У результаті встановили факт забруднення річки після скиду води з очисних споруд комунального підприємства Брошнів-Осадської ОТГ (вода візуально темного кольору із специфічним запахом та загиблою рибою), вище місця скиду – річка чиста.

За інформацією головного інженера очисних споруд Брошнівського ЖКГ скид забруднених стоків у річку відбувся через відсутність електропостачання на очисних спорудах в результаті несправності трансформаторної підстанції. Працівники підприємства вжили заходів і станом на 20.15 скидання неочищених стоків припинилося.

Електропостачання об’єкта здійснюється від переносних електрогенераторів. Об’єм витоку неочищених стоків встановлюється.

Працівники Калуського районного управління Держпродспоживслужби в області відібрали взірці води для проведення лабораторного дослідження.

Схожі матеріали за тегами: Голинь річка Сівка забруднення риба

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: