Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На Калущині зафіксували сьомий випадок сказу

Переглядів: 1462

На цей раз сказ виявили у мертвої лисиці, яку знайшли на подвірї одного з помешкань у Добровлянах.

21 серпня заступник голови райдержадміністрації Сергій Дудинець провів засідання районної протиепізоотичної комісії,  яке відбулося у  зв’язку з випадком сказу у селі Добровляни.

Днями у цьому селі на подвір'ї приватного помешкання виявили труп лисиці. Відібравши патматеріал лисиці на дослідження, ветлікарі підтвердили, що тварина була хвора на сказ. На щастя, ніхто із людей із твариною не контактував, повідомляє Калуська РДА.

Обговоривши дану ситуацію, члени комісії прийняли заходи з ліквідації захворювання на сказ у селі Добровляни. Зокрема, передбачили проведення вакцинації усіх сприйнятливих на сказ тварин. Також згідно з рішенням комісії у приватному помешканні здійснять дератизацію. У межах загрозливої зони протягом двох місяців заборонено полювання на тварин.

Начальник управління Держпродспоживслужби в Калуському районі Григорій Химич зазначив, що впродовж року – це вже сьомий випадок захворювання на сказ у районі. Загалом на Прикарпатті впродовж року зафіксовано 31 випадок захворювання на сказ.

Начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства управління Держпродспоживслужби у районі Оксана Ананєвич додала, що дане захворювання – дуже небезпечне для людини. Якщо не надати вчасно антирабічну допомогу, людина помирає. Тому кожен, хто мав контакт зі скаженою твариною, повинен негайно звернутися до медустанови та вчасно отримати вакцину.

Раніше «Калуш ФМ» повідомляло про випадок сказу у Павликівці. Там скажений кіт покусав господиню і її родича.

Схожі матеріали за тегами: сказ лисиця добровляни

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: