Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На Калущині збільшилась кількість ускладнень від COVID-19

Переглядів: 637

Ситуація із коронавірусною хворобою на Калущині залишається складною.

Про це 5 березня на оперативній нараді у міського голови поінформували медики.

За словами медичного директора Калуської ЦРЛ Валерія Паляниці, на ранок 5 березня у лікарні перебувало 390 хворих, з них 218 – ковідних, серед них – 8 дітей. У реанімаційному відділенні – сім пацієнтів, проте на ШВЛ нема нікого.

Щодо захворювання медпрацівників, то у 30 підтверджено коронавірусну інфекцію, ще 7 чекають на результати лабораторних аналізів. Також Калуська ЦРЛ замовила 160 доз вакцини від COVID-19 для 80 медиків.

«Враховуючи ситуацію, довелося розгорнути додатково ще одне відділення, яке вже почало функціонувати. Ми досягнули задекларованої кількості ліжок, але ще тримаємо у резерві деякі відділення на випадок, якщо ситуація буде ускладнюватися», – додав медичний директор.

Директор Калуської міської лікарні Микола Гудим поінформував, що із 105 ковідних ліжок, які розгорнуті в лікарні, зайнято 103, у 101 хворого підтверджено коронавірус. Наразі у лікарні є 82 кисневі точки і керівництво працює над їх збільшенням. На сьогоднішній день на коронавірус хворіють 17 медпрацівників, а з початку року було 24.

За словами заступника головного лікаря Калуського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Богдана Семаньківа, знову через перевантаження почалася затримка із проведенням ПЛР-тестів обласною лабораторією. Наразі прийшли результати тільки за 1-2 березня, з яких 44 – позитивні. У міській поліклініці також проводять експрес-тести: із 597 позитивними виявилися 294.

Також у хворих почастішали ускладнення. Із 440 флюорографій, які були зроблені за 4 останні дні, у 85 випадках виявлено пневмонію. За попередній тиждень було 55-60 випадків ускладнень.

Цього тижня до 26 працівників, які хворіли на коронавірусну інфекцію з минулого тижня, додалося лише два. Проте 4 березня у ЦРЛ від коронавірусу померла медична сестра кардіологічного кабінету Центру ПМСД Ольга Попович.

Схожі матеріали за тегами: Калущина ускладнення ковід

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: