Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На КП «Калуський муніципальний ринок» збільшать орендну плату за торгові місця

Переглядів: 1147

Калуська міська рада запрошує суб’єктів господарської діяльності та мешканців Калуської територіальної громади до участі в обговоренні  проєкту регуляторного акта – проєкту рішення виконавчого комітету міської ради «Про встановлення тарифів на оренду торгових місць та їх обслуговування на ринку КП «Калуський муніципальний ринок».

Основною метою прийняття відповідного рішення є встановлення економічно обґрунтованих тарифів на послуги з надання торгових місць на ринку.

– Тарифи на послуги оренди на КП «Калуський муніципальний ринок» були встановлені рішенням виконавчого комітету Калуської міської ради  від 22 квітня 2019 року № 93 «Про встановлення тарифів на оренду торгових місць та їх обслуговування на ринку комунального підприємства «Калуський муніципальний ринок», – пояснив «Калуш ФМ» директор підприємства Сергій Воконоголь. – А з 1 травня 2019 року (моменту останньої зміни тарифу) відбулося підвищення мінімальної заробітної плати з 4173 гривень до 6000 гривень на місяць з 1 січня 2021 року, тобто на 43%, і надалі планується підняття рівня мінімальної заробітної плати до 6500 гривень. Також значно зросла вартість комунальних послуг, послуг на охорону та послуг санепідемстанції.

За словами Сергія Воконоголя, діючі на теперішній час тарифи не відшкодовують витрати ні на комунальні послуги, ні на електроенергію, ні на заробітну плату, тим більше на послуги охорони та санепідемстанції, проведення ремонтних робіт, робіт з благоустрою тощо.

– Можливість встановлення економічно обґрунтованих тарифів на послуги КП «Калуський муніципальний ринок» дозволить підприємству: забезпечити беззбиткове функціонування підприємства, своєчасно сплачувати податки та збори, своєчасно виплачувати заробітну плату працівникам, утримувати основні засоби у належному стані, – додає директор «Калуського муніципального ринку. – Рентабельність в запропонованих тарифах встановлено на рівні не вище 15%, що дасть можливість отримувати у середньому щомісяця доходу у розмірі близько 146 тис. гривень. Це забезпечить стабільну діяльність підприємства при незначному коливанні складових витрат. Прибуток, отриманий підприємством, буде спрямовано на покращення роботи критого ринку, на оновлення та поточний ремонт обладнання.

Тарифи на послуги з надання торгових місць пропонується встановити в розмірі:

– торгівля з автомобіля площею місця 15 кв. метрів – 120 гривень у день (було 100 гривень);

– торгівля з автомобіля площею 20 кв. метрів – 160 гривень у день (було 135 гривень);

– торгівля сільськогосподарською продукцією на площі 0,7 кв. метрів – 5,50 гривень (було 4 гривні);

– оренда павільйонів та кіосків для торгівлі за 1 кв. метр – 8 гривень (було 6,60 гривень);

– торгівля товарами, в тому числі такими, що були у вжитку, за 1 кв. метр – 8 гривень (було 6,60 гривень).

З текстом документа та аналізом  його регуляторного впливу можна ознайомитись на офіційному сайті  Калуської міської ради https://kalushcity.gov.ua/publicinfo/analiz-regulyatornogo-vplivu.

Зауваження  та пропозиції  до документа просять подавати чи надсилати до 15 березня в управління економічного розвитку міста Калуської міської ради  за адресою: м. Калуш, вул. Шевченка, 6, другий поверх, каб. №2, №3, №6, тел. (03472) 6-04-32, 6-52-20, та на електронну адресу pidpr-vo@ukr.net.

Громадське обговорення проєкту рішення виконавчого комітету міської ради «Про встановлення тарифів на оренду торгових місць та їх обслуговування на ринку КП «Калуський муніципальний ринок» відбудеться 24 лютого о 16:30 у залі засідань виконавчого комітету Калуської міської ради за адресою: м. Калуш, вул. Івана Франка, 1, другий поверх. 

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: