Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На Кубку України з вільної боротьби був калуський фінал

Переглядів: 820

29 і 30 листопада у спортивному комплексі Броварського вищого училища фізичної культури пройшов Кубок України з вільної боротьби серед жінок, який був визначальним у підбитті підсумків цьогорічного спортивного сезону.

Найбільшу цікавість на цих змаганнях у вболівальників та тренерського штабу жіночої національної збірної України викликала фінальна сутичка у ваговій категорії до 57 кг. У протистоянні за головний національний трофей країни зійшлися дві титуловані калуські борчині, майстри спорту України міжнародного класу Ірина Чихрадзе і Тетяна Кіт. Інтриги додавало те, що в липні цього року вони зустрічались між собою у фіналі чемпіонату України в Хмельницькому. Тоді чемпіонський титул у ваговій категорії до 57 кг здобула Ірина Чихрадзе, перемігши свою молодшу землячку з рахунком 4:1. Зрозуміло, що на Кубку України Тетяна Кіт прагнула взяти реванш за поразку в Хмельницькому. Однак одного прагнення виявилося замало, повідомляє «Нафтохімік-Калуш».

У фінальній кубковій сутичка обидві калушанки більше намагалися стримувати одна одну від виконання якогось результативного технічного прийому, добре розуміючи, що відіграти програні бали буде досить важко. У такій силовій боротьбі, під час якої нікому не вдалося продемонструвати якусь свою технічну перевагу, непомітно збігли 6 хвилин протистояння. Головний суддя сутички все ж таки вирішив, що більш активною в була Ірина Чихрадзе, присудивши їй два бали, а Тетяна Кіт за активність отримала від нього тільки один бал.

На п’єдесталі, отримуючи нагороди, землячки знову стояли поряд: Ірина на найвищій сходинці, а Тетяна – на другій.

У наступні дні тут же в Броварах пройшов чемпіонат України з вільної боротьби серед чоловіків. На цих змаганнях теж відзначився вихованець калуської школи боротьби, майстер спорту України міжнародного класу Андрій Квятковський. Він здобув срібну медаль чемпіонату України у ваговій категорії до 70 кг, поступившись у фінальній сутичці майстрові спорту України міжнародного класу Семенові Радулову лише через те, що саме суперник нашого земляка виконав останню результативну дію.

 

Схожі матеріали за тегами: Кубок України вільна боротьба калушанки

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: