Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На Прикарпатті створили громадську антикорупційну комісію

Переглядів: 1109


Сьогодні в Urban Space 100 ініціативна група прикарпатців оголосила про створення Громадської антикорупційної комісії.
Назва – наразі умовна. Як саме назватися, громадські активісти, серед яких були представники районів області, та журналісти визначаться на наступному зібранні. Такі відбуватимуться щопонеділка о 12.00.
Головне, що засновники громадської комісії мають спільний намір з'ясувати, як платять податки найбільші підприємства Прикарпаття. Куди надходять, як розподіляються і витрачаються ці кошти. Скільки з них потрапляє до бюджетів місцевих громад, на території яких працюють і ресурси яких використовують підприємства.
Йдеться не тільки про промислові, а й про сільськогосподарські та туристичні бізнеси, а також про забудовників.
Серед великих підприємств області, що їх в першу чергу хочуть перевірити на сплату податків, учасники громадської комісії назвали ПАТ "Укрнафта", ПСП "Оскар", ТзОВ "Даноша", ТзОВ "Скорзонера", ТзОВ "Арсенал-Сіті" (Маодот-І), "Імперово-Фудз", СП "Тикаферлюкс", ПАТ "ДТЕК Західенерго", а також КП "ЄРЦ" у Івано-Франківську.
"Ми керуємося правом громадян України та громадських організацій на участь в управлінні державними справами та здійсненні громадського контролю з метою вивчення, чи вчасно, в повному обсязі і повністю податки від підприємств на Франківщині надходять до місцевих бюджетів області, як справедливо вони розподіляються і чи ефективно використовуються", – зазначила одна з ініціаторів заснування комісії, активістка Ольга Галабала.
Простіше кажучи, громадська антикорупційна комісія має намір з'ясувати, чи чесно платять податки в місцевий бюджет прикарпатські підприємства, чи не осідає частина з них в кишенях обласних чиновників і посадовців за надання незаконних преференцій і зменшення оподаткування. А також перевірити, чи не розкрадаються кошти з бюджету під виглядом різних "схем" фінансуваня робіт і проектів.
Факти порушення закону і схеми корупційних оборудок учасники громадської антикорупційної комісії мають намір робити публічним надбанням. Для того, щоби оцінку таким діям давали не лише правоохоронці, а й громадськість.
Склад громадської комісії є відкритим. Ініціатори руху закликають долучатися небайдужих.
Нагадаємо, що 17 квітня депутати Івано-Франківської обласної ради відмовилися створити Тимчасову контрольну комісію щодо сплати податків підприємствами Прикарпаття, що належать олігархам – Ахметову, Суркісу, Коломойському та ін.

http://kurs.if.ua/

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: