Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

«На війні – як на війні». У Калуші презентували книжку учасника АТО Ігоря Кубрака (ФОТО)

Переглядів: 1263

Презентація книжки уродженця села Підмихайля Ігоря Кубрака «На війні – як на війні» проходила 19 лютого у Калуській центральній бібліотеці ім. Т. Г. Шевченка.

Модератором заходу була заслужений вчитель України, громадська діячка Оксана Тебешевська. Саме вона познайомила присутніх, серед яких були і школярі, із автором та його творчістю.

Ігор Кубрак, вчитель історії за фахом, працюючи сільським головою Підмихайля і Бережниці, у 2014 році пішов добровольцем на московсько-українську війну. Відслуживши понад два роки в зоні АТО у спецпідрозділі Служби безпеки України і звільнившись у ранзі майора у зв’язку із досягненням граничного віку військової служби, він вирішив розповісти про те, що пережив, про непрості бойові будні і людей.

Новели та оповідання книжки «На війні – як на війні» – це відверта і правдива розповідь про красу людської душі, боротьбу із собою, ницість і непорядність, миті радості і хвилини відчаю. Автор називає війну «чорною, небезпечною, невдячною роботою», на якій людина розривається між страхом і обов’язком. Військові історії, солдатський побут, бої, взаємопідтримка і стійкість, а також страх описані в книжці багатогранно і правдиво. Тут нема нічого вигаданого, навіть позивні тих, хто загинув, не змінені, хіба вказані інакші прізвища живих.

Присутні на заході калушани та учні 8-Б класу ЗОШ №3 (класний керівник Галина Клюшта) мали змогу задати питання автору, переглянути цікавий відео-сюжет про життя і творчість Ігоря Кубрака, підготовлений працівниками бібліотеки, та під мелодію «Плине кача…» вшанувати  світлу пам’ять  всіх Героїв Небесної Сотні.

Схожі матеріали за тегами: Презентація книжка учасник АТО

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: