Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На засіданні екологічного комітету ВР говорили про Домбровський кар’єр

Переглядів: 680

На засіданні екологічного комітету ВРУ нардеп від округу №85 Едуард Прощук поінформував колег про круглий стіл, який відбувся у Івано-Франківську щодо техногенно-екологічної ситуації на території Калуського гірничо-промислового району.  Йдеться про проблему Домбровського кар’єру.

Про це депутат повідомив у соцмережі.

«Екологічна ситуація на кар’єрі і прилеглих територіях є надзвичайно складною. За словами фахівців, має тенденцію до погіршення. Домбровський кар’єр після зняття з експлуатації був практично затоплений методом так званої «мокрої консервації». Експерти декларують поступове затоплення в межах відкритої частини масиву. Кар’єр знаходиться у стадії погіршення еколого-техногенної стійкості», - зазначив Прощук.

Разом з тим він запропонував колегам з комітету навесні 2020 року провести виїзне засідання екологічного комітету на Прикарпатті.

«Маємо напрацювати рішення комітету для звернення до центральних органів виконавчої влади, Кабінету Міністрів тощо стосовно ситуації навколо кар'єру.Також була пропозиція від депутатів поєднати на виїзному засіданні питання Домбровського кар'єру із проблематикою лісового господарства України. Найближчим часом напрацьовуватимемо питання для включення у порядок денний виїзного засідання екологічного комітету», - акцентував він.

 

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: