Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Народні депутати зупинили ремонт дороги Львів - Івано-Франківськ

Переглядів: 1627

Як пиуть "Паралеллі", на вимогу народних депутатів від Прикарпаття керівництво Івано-Франківської облдержадміністрації призупинило ремонт дороги Н- 09 Мукачеве – Львів поблизу смт. Більшівці Галицького району.
Нардепи від Прикарпаття зупинили ремонт дороги Львів—Івано-Франківськ через ймовірне порушення технології

Нардепи Анатолій Матвієнко, Юрій Дерев'янко та Олександр Шевченко разом з громадськістю ініціювали перевірку даної ділянки. Були також присутні губернатор Франківщини Олег Гончарук та начальник Служби автомобільних доріг (САД) в області Микола Проців.

Народні депутати виїхали на місце ремонту дороги у смт Більшівці, щоб вияснити чи дотримуються там технології ремонту. Представники служби автомобільних доріг в області не змогли дати чіткої відповіді хто і як здійснює відповідний технологічний контроль.

Відтак, нардепи вимагають, по-перше, здійснити технологічний контроль за проведенням ремонтних робіт та чітко визначити хто відповідає за нагляд, по-друге, громадськість повинна отримати доступ до тендерної документації та інформації про підрядників, які ремонтують дорогим на Прикарпатті, знати про витрачені кошти на ту чи іншу ділянку, по-третє, необхідно залучити незалежних експертів, які визначать чи порушено технологію ремонту дороги.

Вчора, 20 липня, громадськість та народні депутати від Прикарпаття висловили недовіру начальнику Служби автомобільних доріг Івано-Франківської області Миколі Проців. Службу звинувачують у непрозорому проведенні тендерів, використанні застарілих технологій ремонту доріг і розкраданні коштів.

Нагадаємо, цього року на ремонт доріг на Прикарпатті виділена безпрецедентна сума – близько 625 млн гривень. Ця сума дозволяє виконати якісний ремонт доріг, тому важливо проконтролювати проведення тендерів і використання цих коштів. Також продемонструвати всій країні та жителям Прикарпаття новий підхід до ремонту і будівництва доріг.

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: