Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Незаконно встановлені гаражі поки що не демонтовуватимуть

Переглядів: 1911

20 червня на засіданні виконавчого комітету Калуської міської ради розглядали питання про демонтаж малих архітектурних форм. Зокрема, мова йшла про десяток металевих гаражів на вул. Хіміків поблизу школи №5 та встановлений без дозволу паркан на вул. Грушевського, 20б.

За словами головного архітектора Калуша Романа Кузика, шість із цих гаражів були встановлені незаконно, а на чотири дозвільна документація видавалася ще у 1988-89 роках на три роки, і відтоді її ніхто не поновляв.

Незаконність цих споруд була виявлена під час інвентаризації, до якої, за словами міського голови Ігоря Матвійчука, владу спонукали нещасний випадок, коли загинув 12-річний хлопчик,  та скарги людей на те, що ці гаражі стали місцем зібрання наркоманів та пияків.

Як пояснив міський голова, у свій час дозволи на встановлення гаражів поблизу помешкань надавали інвалідам I групи із вадами опорно-рухового апарату, але на кілька років.

Півроку тому  влада звернулася до власників гаражів, щоб вони підтвердили своє право на ці споруди або самостійно їх знесли. Відповідні оголошення були вивішені безпосередньо на гаражах. Проте до цього часу ні того, ні іншого не відбулося, тому питання про демонтаж цих споруд винесли на виконком. У разі прийняття позитивного рішення зносом гаражів займалися б комунальні служби міста.

При обговоренні питання, дехто з членів виконкому висловив припущення, що демонтаж гаражів може викликати спротив і це набере непотрібного розголосу.Тож, коли перейшли до голосування, частина членів виконкому утрималася, і рішення не пройшло.

У відповідь на таку позицію Ігор Матвійчук зауважив: «Тепер той, хто утримався, нехай пояснить людям, чому ми нічого не зробили для вирішення проблеми».  

 

 

 


 

Схожі матеріали за тегами: кузик гаражі демонтаж

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: