Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Об’єднала Україну кольором неба. У Калуші відкрилася виставка франківської художниці «Місце міста» (ФОТО)

Переглядів: 966

Кожне місто має своє особливе місце, за яким його можна впізнати, свою красу і неповторність. Так вважає молода франківська художниця Христина Шукатка (Бик). Якраз подорожі містами України та відкриття нових міст спонукали художницю створити серію картин «Місце міста»: 24 області України – 24 картини.  23 із них уже готові, остання – в роботі.

Свою нову експозицію під назвою «Місце міста» Христина Шукатка представила 16 листопада у виставковій залі Калуша.

Як зазначила на відкритті виставки зберігач фондів виставкової зали Галина Турчик, міста України Христина об’єднала кольором неба, адже воно є на кожному полотні, та своїм баченням і стилем. Впізнаємо ми тут не лише Львів й Івано-Франківськ, а й Полтаву, Черкаси, Вінницю, Донецьк…

На те, що художниці вдалося вловити архітектоніку міст вказав і калуський художник Мирослав Гаталевич. Він відзначив також гарну кольорову гаму полотен, проте порадив для кожного міста вибирати свою палітру кольорів та спробувати зобразити ще й нічне місто.

Сама художниця додала, що раніше вона малювала тільки Франківськ, у якому народилася, та коли життя її звело зі Львовом, то це місто відкрило для неї нові можливості. Саме Львів надихнув її на створення серії картин про міста України.

Наразі Христина не лише вдосконалює свою майстерність, а й навчає живопису дітей. У 2013 році вона заснувала художню студію «Крилаті мрії», де працює керівником.

Додамо, що це вже четверта виставка Христини Шукатки (Бик) у нашому місті.

Виставка художниці «Місця міста» у виставковій залі Калуша (вул. Дзвонарська,5) експонуватиметься протягом місяця.

Довідка. Христина Бик народилася в 1992 році в Івано-Франківську. Навчалася в ЗОШ №19, закінчила дитячу художню школу з відзнакою. Є переможцем конкурсів всеукраїнського рівня. Закінчила ВХПУ №3 та Прикарпатський університет імені Василя Стефаника за спеціальністю «Декоративно-прикладне мистецтво».

Схожі матеріали за тегами: Калуш виставка франківська художниця

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: