Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Облрада заборонила публічне використання на Прикарпатті російських фільмів та музики

Переглядів: 894

Депутати Івано-Франківської обласної ради підтримали мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту агресора в будь-яких формах на території Івано-Франківської області до моменту повного припинення окупації території України.

Проект рішення депутатам представив Ігор Дебенко. Він зазначив, що це рішення має рекомендаційний характер, повідомляє "Курс".

"Ми як депутати обласної ради маємо засвідчити свою позицію. Проситимемо людей утримуватися від культивування, просовування російськомовного продукту агресора", - зауважив він.

Дебенко роз’яснив, що під "російськомовним продуктом агресора" розуміються пісні, фільми, музика, яка виробляється, продукується російськими громадянами, фірмами.

Депутат від ВО "Свобода" Василь Попович запропонував у підтримку рішення мешканцям області проводити флешмоб "Убий у собі москаля" та звертати увагу водіїв маршруток, продавців, які вмикають російську музику.

Мораторій на російськомовний продукт ввели з "метою уникнення ескалації напруги в суспільстві та недопущення розпалювання міжнаціональної ворожнечі, задля захисту українського інформаційного простору від гібридних впливів держави-агресора та подолання наслідків тривалої мовної русифікації".

Проект рішення передбачає також створення міжвідомчої робочої групи за участі громадськості, правоохоронців та працівників РДА з метою проведення систематичної роз’яснювальної роботи для фізичних та юридичних осіб про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту агресора на території Івано-Франківської області.

Рішення підтримали 68 депутатів. Троє не голосували.

 

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: