Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Очільник ОДА ініціював службове розслідування за фактом закриття «Теплого дому»

Переглядів: 783

Голова Івано-Франківської облдержадміністрації Андрій Бойчук ініціював проведення службового розслідування за фактом закриття Долинського обласного центру соціальної підтримки дітей та сімей «Теплий дім». Про це він повідомив на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

Зі слів очільника Прикарпаття, закриття закладу стало наслідком затвердження у 2019 році Регіонального плану дій з реформування системи інституційного догляду та виховання дітей в Івано-Франківській області:

– На жаль, мені вчасно не донесли об’єктивну інформацію про ситуацію, що виникла довкола «Теплого дому». Детальніше в проблемі я розібрався вже після рішення сесії Івано-Франківської обласної ради. Остаточні висновки щодо помилковості такого рішення я зробив під час засідання тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України.

Складається враження, що окремі чиновники, які ще у 2019 році ініціювали це рішення, напевне забули про свою місію. Саме тому воно й потрапило на розгляд депутатів обласної ради. Дуже шкода, що така ситуація виникла.

– Тому я ініціював службове розслідування у відповідних підрозділах облдержадміністрації, щоб зрозуміти, яке обґрунтування такої пропозиції та чому вона взагалі виникла, – розповів голова ОДА.

Як стверджує Андрій Бойчук, службове розслідування має на меті з’ясувати, чи мали місце порушення з боку посадовців обласної державної адміністрації при затвердженні Регіонального плану дій. У разі, якщо з’ясується, що такі порушення дійсно мали місце, голова Івано-Франківської ОДА обіцяє притягнути винних осіб до передбаченої законом відповідальності.

– Якщо це підтвердиться, винні понесуть справедливе покарання, матеріали розслідування ми передамо правоохоронним органам. Зараз найважливіше – інтереси дітей, – зазначив очільник Прикарпаття.

З його слів, у даний час обласна державна адміністрація терміново готує проєкт рішення про зупинку ліквідації «Теплого дому», що його планується передати на розгляд Івано-Франківської обласної ради. Одночасно пообіцяв вирішити питання про належне фінансування закладу у цьому році.

 

Схожі матеріали за тегами: «Теплий дім» Долина закриття голова ОДА

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: