Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Палац Потоцьких перейшов у власність Івано-Франківська (ФОТО)

Переглядів: 1307

Про це на своїй публічній сторінці повідомив міський голова Руслан Марцінків.

«Історичний момент - договір підписано. Палац Потоцьких офіційно у власності міста», - написав міський очільник Івано-Франківська.

Нагадаємо, наприкінці жовтня на сесії Івано-Франківська міська рада прийняла на баланс Палац Потоцьких, повідомляє «Фіртка».

Як йшлося на сесії Палац Потоцький передають з метою задоволення мистецьких, соціальних, культурних, рекреаційних потреб громади міста.

Довідка:

Палац Потоцьких в Івано-Франківську заклали 1672 року. Він мав стати резиденцією галицького старости, коронного гетьмана Андрія Потоцького. Над палацом працювали два архітектори Ф. Корассіні та Д. Бенуа.

Замок триповерховий, оточений оборонними валами і бастіонами, службовими будівлями та парком. Зараз гарно збереглась лише паркова огорожа та ворота.

В свій час палац відвідували король Речі Посполитої Ян III Собеський, трансільванський князь Ференц II Ракоці. На сьогодні палац перебудований. До 2004 р. тут був військовий госпіталь. Зараз планується створення музейного комплексу.

Палац має статус пам’ятки архітектури та містобудування місцевого значення (згідно розпорядження виконавчого комітету Івано-Франківської обласної ради народних депутатів від 26 травня 1981 р. № 238). 2010 року були відреставровані підземелля палацу Потоцьких в рамках фестивалю «Porto Franko». Нині це мистецький простір, арт-галереї. У 2013 р. завершилось відновлення в’їзних воріт.

Варто зазначити, що власником будівель палацового комплексу був бізнесмен з Івано-Франківська Олег Бахматюк.

Схожі матеріали за тегами: палац потоцьких франківськ марцинків

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: