Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Петиції. Калушанин просить встановити світлофор на перехресті вулиць Грушевського та Пекарської

Переглядів: 408

З 13 січня на сайті Калуської міської ради розпочався збір підписів на підтримку петиції щодо організації регульованого проїзду перехрестям вулиць Грушевського та Пекарської.

Дану петицію подав Андрій Максимків.

«У зв’язку зі збільшенням транспортного потоку останнім часом стало дедалі проблематичніше та ризикованіше переходити дорогу на перехресті вулиць Грушевського та Пекарська (поблизу магазину «АТБ» та магазину «Імперія Фарб»).

Наявність на вказаному перехресті дорожніх знаків «Пішохідний перехід», дорожньої розмітки «зебра» та штучної дорожньої нерівності (для зниження швидкості руху транспортних засобів) жодним чином не вирішили даної проблеми в користь простих пішоходів. Водії транспортних засобів дуже часто ігнорують пішоходів, майже не збавляючи швидкості руху. Особливу небезпеку являє собою зимовий період, коли гальмівний шлях найбільший.

Дана ситуація особливо потенційно небезпечна для малих дітей, які часто вимушені самостійно іти до школи або повертатись зі школи та переходити вказану дорогу. У школі дітей вчать, що на пішохідних переходах пішоходи мають пріоритетне право на дорозі, що значно знижує увагу дитини в певних ситуаціях та створює невиправдані ризики.

Враховуючи викладене, прошу Вас розглянути дане колективне звернення та вирішити питання про встановлення повноцінного працюючого світлофора на перехресті вулиць Грушевського та Пекарська в м. Калуші або регульованого світлофора на вимогу», – йдеться у петиції.

На 10:00 15 січня петицію підтримав 31 мешканець. Щоб її взяли до розгляду, необхідно зібрати 150 голосів.

Нагадаємо, що днями була взята до розгляду петиція щодо організації регульованого проїзду перехрестям на перетині вулиць Добрівлянська – Львівська. Відповідь на неї мають дати до 26 січня.

 

 

Схожі матеріали за тегами: Калуш петиції світлофор перехрестя

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: