Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Пейзажі, натюрморти і абстракція. Калуські митці презентували виставку «Різдвяна»

Переглядів: 1158

У виставковій залі Калуша у неділю, 22 грудня, відбулося відкриття виставки калуських митців «Різвяна».

За словами директора музейно-виставкового центру Артура Єфремова, завершувати рік виставкою «Різдвяна» для калуських художників стало вже традицією. Цього року у нас зима без снігу, отож і на полотнах митців багато теплих ноток і літа.

Загалом свої роботи на вернісаж представили 25 художників і один скульптор.

– Різдво у нас асоціюється зі снігом, ялинкою, – каже зберігачка фондів виставкової зали Галина Турчик.Але насамперед – це свято духовне, яке символізує піднесення, оновлення, нові сподівання. На багатьох полотнах ми можемо побачити дорогу, яка кудись веде (картини Володимира Романіва, Михайла Гребіня, Вікторії Гречко). Це доволі символічно, бо напередодні Різдва ми всі в очікуванні своєї дороги, і саме різдвяна зірка може показати вірний шлях.

Прикметно, що серед традиційних пейзажів, натюрмортів на виставці чимало і абстрактних робіт – Ореста Костіва, Володимира Романіва, Степана Баки.

Не оминули калуські художники і різдвяної тематики, зокрема Вікторія Гетманська, Галина Турчик, О. Бельмега.

Оскільки до завершення року залишилися лічені дні, то на відкритті виставки кожен із присутніх висловив якесь побажання на рік прийдешній. Художники і поціновувачі їхнього таланту бажали одне одному миру, добра, оптимізму, креативних ідей, достатку і багато іншого.

Додамо, що виставка експонуватиметься у виставковій залі (вул. Дзвонарська,5) впродовж усіх свят. Тож калушани матимуть можливість ознайомитися з творчістю калуських митців, а при бажанні і придбати котрусь із робіт.

 

Схожі матеріали за тегами: Калуш виставка Різдвяна

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: