Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Підприємець, який збирався збудувати сонячну електростанцію, заборгував верхнянській громаді за оренду землі

Переглядів: 530

Господарський суд Івано-Франківської області стягнув з підприємства на користь об’єднаної територіальної громади Калуського району 81 037, 27 гривень орендної плати, розірвав договір оренди та повернув земельну ділянку площею 12,4837 га.

Про це повідомили в пресслужбі Господарського суду, інформує Західний кур’єр.

Суд встановив, що у квітні 2018 року Верхнянська сільська рада об’єднаної територіальної громади Калуського району Івано-Франківської області та ТОВ “ІНФІНІТІ ГРІН ЕНЕРДЖІ” уклали договір оренди земельної ділянки для будівництва та експлуатації сонячної електростанції на відновлювальному джерелі енергії.

З червня 2019 року по квітень 2020 року товариство не сплачувало орендну плату та заборгувало ОТГ 81 037,27 грн за користування землею.

Беручи до уваги систематичну несплату орендної плати, що своєю чергою позбавило ОТГ права на отримання орендних платежів, суд розірвав договір оренди земельної ділянки, і як наслідок повернув орендоване майно орендодавцю.

До суду в інтересах держави в особі Верхнянської сільської ради територіальної громади Калуського району звернувся керівник Калуської місцевої прокуратури.

 

 

Схожі матеріали за тегами: Верхнянська ОТГ підприємець земля борг

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: