Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Платитимемо більше. Виконком затвердив нові тарифи на вивіз сміття у Калуській ТГ

Переглядів: 956

20 квітня відбулося засідання виконавчого комітету Калуської міської ради, на якому підтримали проєкт рішення «Про затвердження тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами на території Калуської міської територіальної громади». Відтепер тариф буде єдиним для населення багатоквартирних будинків, жителів приватного сектору та сіл громади і складатиме 23 грн на одну людину в місяць.

Нагадаємо, що ТОВ «Еко-Прикарпаття» стало переможцем конкурсу на вивезення твердих побутових відходів по всіх трьох лотах на території Калуської МТГ. Зараз ці послуги надає комунальне підприємство «Екосервіс». Його тариф становить 14,63 грн на місяць  для мешканців багатоквартирних житлових будинків і 16,72 грн – для мешканців приватного сектора. Отож, ціна зросте суттєво, інформує «Калуш ФМ» з посиланням на «Нафтохімік-Калуш».

Щодо розрахунків нових тарифів, то в «Еко-Прикарпаття» підкреслили, що економічно обґрунтований тариф для жителів приватного сектору та сіл є вищим і складає близько 28 грн на одну людину в місяць. Це пояснюють тим, що норми викиду сміття відповідно до норм законодавства у приватному секторі є вищим. Але згідно з умовами конкурсу «Еко-Прикарпаття» встановлює єдиний тариф для всіх.

До своєї роботи новий надавач послуг має приступити з 1 травня, а поки пробує власні сили на території старостинських округів.

У місті біля багатоповерхівок компанія буде вивозити ТПВ та прибирати контейнерні майданчики щодня, а в приватних секторах міста та селах громади – один раз на тиждень згідно з визначеним графіком.

У членів виконкому були питання до представника «Еко-Прикарпаття». Наприклад, щодо вивозу будівельного сміття. Цим товариство повинно займатися за окремими договорами, тобто коли до нього будуть звертатися за наданням такої послуги. Але на території міста є багато місць, де люди самовільно викидають таке сміття. Тому виникло питання, хто його буде прибирати. На це представник «Еко-Прикарпаття» відповів, що за ними закріплена територія з радіусом 5 м навколо майданчика для контейнерів зі сміттям. Якщо воно буде знаходитися в цих межах, то товариство буде змушене його вивезти за умовами договору. Але все ж таки за дотриманням правил благоустрою мають дивитися відповідні структурні підрозділи Калуської міської ради.

Обговорювали і питання облаштування сміттєсортувальної лінії.

Також були зауваження у старост сіл, в яких «Еко-Прикарпаття» вже спробувало вивозити ТПВ. Зокрема, вони зауважили, що не всі машини можуть проїхати по вузьких вуличках у селах або приїжджають замалі машини, які до того ж ламаються. Представник «Еко-Прикарпаття» зазначив, що над виправлення таких проблемних питань вони збираються працювати із старостами сіл.

Для бюджетних установ плата становитиме 151 грн 45 коп. з ПДВ за 1 м³; а для інших категорій споживачів 154 грн 03 коп. з ПДВ за 1 м³.

У результаті запропонований проєкт рішення підтримала переважна більшість членів виконкому: «за» – 24, «проти» – 1, «утримались» – 1.

 

Схожі матеріали за тегами: Калуська ТГ сміття вивіз тариф

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: