Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Понад 100 жителів Калущини взяли участь в Об’єднавчому соборі (ФОТО)

Переглядів: 997

15 грудня чисельна делегація з Калуша та Калуського району від деканатів УПЦ КП та УАПЦ взяла участь в урочистостях, присвячених Об’єднавчому собору Української Православної Церкви.

Організацією людей для поїздки займалися деканати.

У поїздці взяли участь п’ятеро священнослужителів і близько 100вірних Православної Церкви, які проживають у населених пунктах Калуського районі та Калуші.Це, зокрема, з Підмихайля, Станькови, Завою, Новиці, Копанок, Довпотова, Збори, Стефанівки, Тужилова та ін., повідомляє прес-служба Калуської РДА.

Під час поїздки люди молилися за утворення Української Православної Помісної Церкви.

Після проведення Об’єднавчого собору Президент Петро Порошенко привітав українців з обранням новообраного предстоятеля Української Помісної Православної Церкви Митрополита Київського та всієї України Епіфанія та повідомив, що на початку січня 2019 року у Стамбулі новообраний Предстоятель отримає Томос від Вселенського Патріарха Варфоломія.

Своєю чергою, новообраний Предстоятель Української Православної Помісної Церкви Митрополит Київський і всієї України Епіфаній подякував усім присутнім на Софійський площі за спільну молитву і підтримку процесу створення єдиної православної церкви в Україні. Митрополит Київський і всієї України Епіфаній висловив слова вдячності Вселенському Патріарху Варфоломію за рішення надати автокефалію Українській Православній Церкві.

«Але цього не відбулося б, якби не рішучість нашого високодостойного Президента України Петра Олексійовича Порошенка», - додав очільник нової церкви.

Він також принагідно подякував Голові Верховної ради Андрію Парубію та в його особі усім народним депутатам, які підтримали звернення до Вселенського Патріарха.

Глава Української Православної Помісної Церкви подякував також Патріарху Філарету, зазначивши, що він є «нашим духовником наставником і буде надалі допомагати розбудовувати нашу Єдину Помісну Православну Церкву.

Схожі матеріали за тегами: Калущина Об'єднавчий собор участь

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: