Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Потенційна небезпека. Жителів громади застерігають від купання в технічних водоймах

Переглядів: 365

З метою запобігання травмуванню та недопущення загибелі людей в літній період на водоймах Калуської міської територіальної громади жителям громади нагадують про необхідність суворого дотримання правил поведінки на воді, а також про заборону купання в технічних водоймах.

Найбільше занепокоєння викликає та становить потенційну небезпеку купання людей в шламонакопичувачі, який експлуатується в системі водопостачання ТОВ «Карпатнафтохім», що розташований в районі будівель і споруд цеху водопостачання і каналізації в Калуші на вулиці Заводська, 21, інформує «Калуш ФМ» з посиланням на управління з питань надзвичайних ситуацій Калуської міської ради.

Шламонакопичувач – це двосекційна гідротехнічна споруда, яка призначена для складування шламів та освітлення води, яка поступає зі станції очистки води. Загальний об’єм секції №1 становить 111 тис. м куб., секції №2 – 135,7 тис. м куб. Площа шламонакопичувача в контурі підніжжя дамб становить 9,6 га. Максимальна глибина води в секціях шламонокопичувача складає 5 м.

По периметру шламонакопичувача встановлено попереджувальні щити з написом «Промислова зона ТОВ «Карпатнафтохім». Купатись, ловити рибу заборонено». Проте незважаючи на численні попередження на території шламонакопичувача постійно спостерігається присутність відпочиваючих.

Управління з питань надзвичайних ситуацій нагадує жителям громади про заборону купання та вилову риби у шламонакопичувачі. Дана гідротехнічна споруда повинна використовуватись виключно для виробничих потреб ТОВ “Карпатнафтохім” і не призначена для загального водокористування населенням.

 

Схожі матеріали за тегами: Калуш технічні водойми купання небезпека

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: