Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Пожежники врятували від вогню 30 га поля із зерновими у Зборі

Переглядів: 780

3 серпня о 13:38 на пункт зв'язку ДПРЧ-6 м. Калуша надійшло повідомлення про пожежу в с. Збора Калуського району. Тут на відкритій території горіла скошена стерня.

Вогонь знищив 300 м кв. поля. Проте завдяки оперативності пожежно-рятувальних підрозділів вдалося врятувати близько 30 га зернових культур на полі, розташованому поряд, повідомляє Калуський МРВ УДСНС в Івано-Франківській області.

Рятувальники закликають утримуватися від випалювання стерні, сухої трави, поживних залишків соломи на полях, адже це може призвести до пожеж на сусідніх полях, на територіях приватних домоволодінь, лісопосадках. Це завдає державі великі матеріальні та економічні збитки. Дим, який виникає внаслідок горіння та тління, потрапляє до населених пунктів, що викликає масове незадоволення громадян, алергічні захворювання, завдається шкода навколишньому середовищу.

Також начальник Калуського МРВ У ДСНС Василь Микитин нагадує, що палити, розводити багаття, застосовувати відкрите полум’я на хлібних масивах та поблизу них, а також біля скирт соломи та сіна заборонено. Дорослі повинні подбати, щоб діти не бавилися з вогнем поблизу хлібних масивів.

 

Схожі матеріали за тегами: Збора пожежа поле зернові

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: