Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Працівники Калуської ТЕЦ з квітня не отримують зарплату. Причина – між ФДМУ та ТОВ «Костанза» досі не підписано акт приймання-передачі підприємства

Переглядів: 497

Як уже повідомлялося, минулого тижня відбулися збори первинної профспілкової організації Калуської ТЕЦ, на яких працівники цього підприємства обговорювали наболіле для них питання, що стосується заборгованої заробітної плати.

Нагадаємо, Фонд державного майна продав єдиний майновий комплекс державного підприємства «Калуська теплоелектроцентраль – Нова» за 801 млн. гривень ще минулого року. Його переможцем стала донецька компанія «Костанза», яка взяла на себе і певні зобов’язання: зберегти основний вид діяльності підприємства щонайменше протягом 5 років; погасити борги із заробітної плати та перед бюджетом; погасити прострочену кредиторську заборгованість підприємства; не допустити звільнення працівників з ініціативи власника чи уповноваженого ним органу щонайменше протягом 6 місяців. Однак, працівники підприємства ще з квітня цього року не отримують заробітну плату. За відсутності коштів підприємство не має можливості повноцінно підготуватись до наступного опалювального сезону (а це тепло наших осель, державних та муніципальних установ та організацій на території Калуша).

Наступного дня після зустрічі з колективом Калуський міський голова Андрій Найда озвучив цю проблему у Києві перед міністром розвитку громад і територій Олексієм Чернишовим. Про це очільник громади повідомив у соцмережі Facebook, інформує «Калуш ФМ».

І вже 3 серпня, за дорученням міністра, в обласній військовій адміністрації під головуванням її очільниці Світлани Онищук відбулася перша нарада за участю заступника голови ОВА Вадима Созоника, представників ТОВ «Костанза», Регіонального відділення ФДМУ, директорки ДП «Калуська теплоелектроцентраль – Нова» Олександри Якубишин, голови профспілки ТЕЦ Андрія Неборака, заступника генерального директора ТОВ «Карпатнафтохім» Яреми Рудика та, власне, Калуського міського голови як представника інтересів громади.

Вже в ході зустрічі, після заслуховування всіх зацікавлених сторін, з’ясували, що проблема невиплати заробітної плати працівникам ТЕЦ є похідною незавершених правочинів щодо приватизації ДП «Калуська теплоелектроцентраль – Нова». Іншими словами – аукціон з продажу єдиного майнового комплексу відбувся ще в жовтні минулого року. Переможець торгів – компанія «Костанза» справно сплатила державі 801 млн гривень, а в договорі купівлі-продажу взяла на себе ряд зобов’язань, зокрема й погашення боргів із заробітної плати працівників ТЕЦ.

Наступним кроком для того, щоб ТОВ «Костанза» могла розпочати свій менеджмент на придбаній ТЕЦ мав стати ще й акт приймання-передачі  (ФДМУ – ТОВ «Костанза). Однак, на сьогодні цей документ ще не сформовано. Причин такого «простою», як виявилося, декілька, в тому числі й військовий стан. Але спроб досягнути консенсусу зі сторони покупця в цьому питанні було не менше п’яти. Головна і зрозуміла умова ТОВ «Костанза» – передавальний акт має відображати реальний стан ДП «Калуська теплоелектроцентраль – Нова» та відповідати договору купівлі-продажу.

З позитиву – учасники зустрічі досягли домовленостей щодо вжиття першочергових заходів, щоб рухатись далі, зокрема й якнайшвидшого проведення повної інвентаризації активів і зобов’язань ДП «Калуська теплоелектроцентраль – Нова», результати якої мають бути відображені в акті приймання-передачі.

ТОВ «Костанза» зі свого боку задекларувала готовність до наступних кроків і виконання взятих на себе зобов’язань, але з одним застереженням – передавальний документ має чітко відповідати раніше укладеному договору.

«А ми дуже сподіваємося, що питання зрушиться з місця і «перезавантаження» процесу приватизації Калуської ТЕЦ відбудеться в найкоротші терміни. Однозначно – в цьому зацікавлені всі сторони, бо є у всіх розуміння, що заручниками в цій ситуації є люди, які, працюючи, залишилися без заробітку. Цю проблему вирішувати треба негайно. Ми ж пильно будемо стежити за перебігом подій та інформувати про це громаду», – резюмував Андрій Найда.

Схожі матеріали за тегами: Калуш.ТЕЦ зарплата борги

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: