Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Прем’єр-міністр України Яценюк підтримав ініціативи щодо вирішення соціально-економічних проблем Прикарпаття

Переглядів: 1017
Сергій Басараб доповів Главі уряду про соціально-економічний розвиток, суспільно-політичну ситуацію краю, про залучення інвестицій, розвиток інфраструктури, стан наповнення місцевих бюджетів області та соціальне забезпечення внутрішньо переміщених осіб, їх працевлаштування тощо, передає КУРС з посиланням на Івано-Франківську ОДА.

"Прагнемо максимально залучити як вітчизняних, так і зарубіжних інвесторів, – наголосив посадовець. – Наша команда змогла прийняти в області втричі більше потенційних інвесторів, провести переговори з ними і домовитися про взаємну співпрацю. Також маємо амбітні плани у розвитку туристичної сфери на Прикарпатті, оскільки туристи тимчасово не мають змоги їхати до українського Криму. Так, за 7 місяців ц.р. кількість туристів на Прикарпатті збільшилася на 30%. Це дає змогу активно розвивати не тільки великі туристичні комплекси, а зокрема, стимулювати розвиток зеленого туризму. Хочемо розвивати гірськолижні курорти в інших районах області, які б не поступалися знаменитому "Буковелю".
Окремо Сергій Басараб акцентував увагу Прем'єр-міністра України на проблемах, вирішення яких потребує підтримки безпосередньо Уряду чи окремих міністерств і відомств. Зокрема, йшлося про будівництво і ремонт доріг, недопущення екологічної катастрофи на території Калуського гірничо-промислового району, зменшення обсягів буріння та видобутку вуглеводнів на території області, відновлення роботи та виведення на проектну потужність основних виробництв ТОВ "Карпатнафтохім". Потребує врегулювання й питання сплати великими платниками податку на прибуток за місцем здійснення (провадження) діяльності підприємств. Говорилося і про необхідність завершення відновлювальних робіт на об'єктах, що постраждали внаслідок стихії 2008-2010 років (в області є 231 об'єкт комунальної власності, пошкоджений і зруйнований стихією 2008 та 2010 років, на яких розпочаті та не завершені відновлювальні роботи).
Також мовилося про стан соціального забезпечення внутрішньо переміщених осіб, зокрема їх працевлаштування. Станом на 15 квітня в області прийнято 3612 осіб/1887 сімей, з них: 1610 осіб працездатного віку, 973 дитини, 168 інвалідів, 861 пенсіонер. Облдержадміністрація запропонувала з метою придбання житла для багатодітних сімей, сімей, в яких виховуються діти-інваліди, сімей, які складаються з непрацездатних осіб та осіб, які втратили працездатність (інвалідів), з числа внутрішньо переміщених осіб, які проживають в області, виділити кошти з державного бюджету.
Делегація від Прикарпаття не лише говорила про наболілі проблеми, а й пропонувала конкретні шляхи їх вирішення. Такий підхід до справи підтримав Прем'єр-міністр України.
За результатами зустрічі А. Яценюк дав відповідні доручення керівникам міністерств і відомств, реалізація яких сприятиме у найближчій перспективі у вирішенні нагальних проблем життєдіяльності Прикарпаття.

kurs.if.ua/

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: