Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Прикарпатська облрада не проти добровільного об'єднання громад

Переглядів: 1090

«Якщо буде на те воля громад, то рада прийме таке рішення, – наголосив він. – Хотів би звернутися до окремих сільських голів, хай би вони на рівному місці не нагнітали питання, тому що ні голова обласної ради, ні заступники голови ніякого самостійного паперу підписувати не можуть щодо об'єднання. Я можу підписати тільки рішення обласної ради».

У Тернопільській області, для прикладу, іде питання про утворення 17 громад, це означає, що кожен район буде мати свою громаду, розповів він. У нас іде мова мінімум про 50 громад.

«І в окремих голів є окреме бачення, хтось хоче окрему сільську раду, хтось за об'єднання, у мене немає іншої позиції, ніж позиція громади, – заявив він. – Має бути воля самих громад, висловлена шляхом громадського обговорення. Бажання сільських голів вступати у процес об'єднання  без документу, який приймає голова, – цього не буде. Прийняття рішень відповідними радами – якщо навіть голова захоче, то мусять ще депутати прийняти рішення. І аж наприкінці – рішення обласної ради».

http://report.if.ua/

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: