Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Рішення про зміну статусу Калуської гімназії №8 у філію Калуського ліцею №10 прийматиме Калуська міська рада

Переглядів: 903

Калуська міська рада оприлюднила відповідь на петицію «Незгода батьків і громадськості Підгірок з реорганізацією Калуської гімназії №8 у філію». Її автором є Надія Тугбаєва.

Нагадаємо, на сайті електронних петицій Калуської міської ради петиція була зареєстрована 31 березня і станом на 3 квітня її підтримали 174 осіб зі 150 необхідних, щоб петицію взяли до розгляду.

У петиції, зокрема, йшлося: «Допоможіть нам зберегти нашу школу, не як філію опорного закладу, а як Калуську гімназію №8!!! Ми є громада міста, патріоти своєї держави не допустимо закриття школи. Школа виховала не одне покоління лікарів, вчителів, священників, інтелігенцію, героїв України та просто людей, які вміють жити по совісті. Батьки, а також жителі мікрорайону Підгірок ПРОТИ рішення реорганізації Калуської гімназії №8 у філію. Шановна владо, зруйнувати легко, а Ви, ЗБЕРЕЖІТЬ! Нам не хочеться, щоб наші діти скиталися по інших навчальних закладах міста. Прислухайтеся до нас і громади Підгірок! Допоможіть нам зберегти нашу РІДНУ ШКОЛУ!».

У відповіді Калуської міської ради на електронну петицію сказано: «Відповідно до ст. 13 Закону України «Про освіту» для забезпечення територіальної доступності повної загальної середньої освіти органи місцевого самоврядування створюють і утримують мережу закладів освіти та їхніх філій. Кожна особа має право здобувати початкову та базову середню освіту в закладі освіти (його філії), що найбільш доступний та наближений до місця проживання особи.
В абз. 2 ч.1 ст. 32 Закону України «Про повну загальну середню освіту» передбачено, що мережа закладів загальної середньої освіти формується відповідно до законодавства з урахуванням соціально-економічної та демографічної ситуації, а також відповідно до культурно-освітніх та інших потреб територіальної громади та/або суспільства.
У березні 2021 року відповідно до розпорядження міського голови від 23.02.2021 № 63-р «Про створення тимчасової комісії з питань оптимізації мережі закладів загальної середньої освіти» тимчасовою комісією з питань оптимізації мережі закладів загальної середньої освіти проаналізовано ряд важливих показників, які впливають на забезпечення якісної загальної середньої освіти, зроблено аналіз фінансування закладів загальної середньої освіти, середньої наповнюваності учнів тощо. З аналітичною довідкою про перспективи оптимізації мережі закладів загальної середньої освіти в Калуській міській територіальній громаді можна ознайомитися на сайті Калуської міської ради – https://kalushcity.gov.ua.
Комісією розроблено пропозиції щодо розвитку спроможної освітньої мережі у Калуській міській територіальній громаді на 2021-2024 роки, серед яких – реорганізація Калуської гімназії №8 у філію Калуського ліцею №10.
Відповідно до ст. 32 Закону України «Про повну загальну середню освіту» рішення про утворення, реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) закладу загальної середньої освіти приймає його засновник. Тому рішення про зміну статусу освітнього закладу прийматиме Калуська міська рада»
.

Додамо, що відповідно до результатів роботи тимчасової комісії з питань оптимізації мережі закладів загальної середньої освіти Калуської ТГ, до 1 вересня 2021 року Калуську гімназію №8 планують перетворити на початкову школу.

Схожі матеріали за тегами: петиція Калуш гімназія Підгірки

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: