Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Родина зі США подарувала Україні обладнання для операцій на серці

Переглядів: 757

Кардіохірург Юрій Кузич передав для Центральної міської клінічної лікарні кардіохірургічне обладнання – штучні серця для перекачки крові, обладнання для наркозу, інструментарій, розхідні матеріали, пише VIDIA із посиланням на офіційний сайт міста Івано-Франківська.

«Це великий крок вперед у розвитку лінії малоінвазивної хірургії. З допомогою родини Кузичів, відомих в Сполучених Штатах лікарів, став можливим наш наступний крок – проведення операцій на відкритому серці, які досі були неможливі без відповідної апаратури. Обладнання, яке привезла родина Кузичів і безкоштовно передає нашому місту, коштує близько 400 тисяч доларів», – розповів міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус.

За словами Юрія Кузича, після того, як вони довідалися, що у Івано-Франківську розпочали проводити стентування, вирішили допомогти і у подальшому кроці – операції на відкритому серці. Підтримувати міську медицину гості з Америки планують і надалі: син мецената Маркіян Кузич приїде з колегами-лікарями, щоб провести курси із загальної хірургії. А дві бригади івано-франківських лікарів поїдуть на стажування до США.

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: