Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Рожнятівець, який зґвалтував 9-річну калушанку, проведе 10 років за ґратами

Переглядів: 2231

У суспільстві, що зорієнтоване на високі загальнолюдські цінності, не може бути терпимості до проявів жорстокого поводження з дітьми та сексуального насильства над ними, оскільки це має тяжкі соціальні наслідки. Адже в подальшому отримані психологічні травми формують з них соціально дезадаптованих людей, не здатних створювати повноцінну сім'ю, реалізовуватись у колективі та суспільстві загалом.

26 січня 2021 року колегія суддів з розгляду кримінальних справ розглянула апеляційну скаргу обвинуваченого у скоєнні тяжкого злочину – зґвалтування малолітніх осіб (ч. 4 ст. 153 КК України), повідомили у пресслужбі Івано-Франківського апеляційного суду.

Нагадаємо, у листопаді 2017 року 32-річний житель Рожнятівщини у районі вокзалу, що в м. Калуші, попрямував за самотньо йдучою по вулиці дитиною та розпочав розмову з нею. Дійшовши до безлюдного місця, скориставшись відсутністю сторонніх осіб, вирвав із її рук мобільний телефон та зґвалтував її. Дівчинка змогла вирватися від зловмисника, прибігла додому, про все розповіла своїй матері, яка відразу ж зателефонувала до поліції.

Обвинуваченому в грабежі та зґвалтуванні малолітньої дівчинки суд першої інстанції призначив покарання у вигляді десяти років позбавлення волі та задовольнив цивільний позов, зобов’язавши сплатити потерпілій значну суму коштів.

Обвинувачений вини не визнав, вважав покарання занадто строгим та подав апеляційну скаргу.

Колегія суддів у закритому судовому засіданні розглянула апеляційну скаргу і вирішила задовольнити її частково, тільки в частині кваліфікації дій обвинуваченого.

Ґвалтівник відбуватиме покарання в місцях позбавлення волі десять років.

Ухвала може бути оскаржена до Верховного Суду шляхом подачі касаційної скарги впродовж трьох місяців з дня проголошення судового рішення судом апеляційної інстанції.

Схожі матеріали за тегами: зґвалтування неповнолітньої Калуш вирок

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: