Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

«Розквіта Великдень яблуневим цвітом». У виставковій залі Калуша експонується композиція Наталії Андибур (ФОТО)

Переглядів: 412

З 23 квітня у виставковій залі Калуша експонується композиція калушанки Наталії Андибур під назвою «Розквіта Великдень яблуневим цвітом».

Колись давно Наталія Андибур часто уявляла, як стане ювеліром і створюватиме прикраси. Життя повернулося трохи інакше, але зараз жінка все одно творить прекрасне – свій писанковий світ. Каже, там поєднується все, що вона любить: мистецтво, духовність і сила роду. Діти жартують, що вдома на кожному кроці чарівні скрині з писанками.

Унікальні писанки Наталії Андибур побували на багатьох виставках, красуються в музеях. Майстриня виготовляє цілі писанкові композиції – з цікавими підставками та кріпленнями для виробів, є навіть медові пряничні писанки. А недавно пані Наталя ще й увійшла до Всесвітньої асоціації художників великоднього яйця, яка об’єднує найбільш талановитих майстрів з усього світу, котрі вміють з яйця зробити мистецький шедевр. Роботи майстрині навіть увійшли до цьогорічного великоднього альбому асоціації, повідомляє «Калуш ФМ» з посиланням на Музейно-виставковий центр.

Сама майстриня закінчила педагогічне училище, багато років працювала вчителем, потім навчалася у відділенні декоративно-прикладного мистецтва Навчально-наукового інституту мистецтв ПНУ ім. Василя Стефаника. Часто переїжджала, бо ж стала дружиною священника. Істинне натхнення і готовність до писанкарства прийшли п’ять років тому. А почалося все в музеї Наталії Кобринської, що у Болехові, де жінка працювала директором і почала якось по-іншому вдивлятися в писанки. Тоді й подумала: хіба я не змогла б створити такий мініатюрний шедевр?

Майстриня володіє з десятком технік писанкарства. Наприклад, монастирська. Такі писанки почали робити монахині. Яйце багато разів обмокували в розтоплений віск, давали висохнути, потім на вогні нагрівали бісеринку і втоплювали у віск.

Пропонуючи свою композицію, пані Наталя зазначила: «Від щирого серця хочу порадувати Вам Великодній настрій та поділитись авторською писанкою як символом Христового Воскресіння».

Калушан та гостей міста запрошують оглянути композицію пані Наталії у виставковій залі (вул. Дзвонська, 5).

Схожі матеріали за тегами: Калуш виставка писанки Андибур

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: