Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Семеро калуських школярів візьмуть участь в обласному етапі міжнародного мовно-літературного конкурсу

Переглядів: 1342

Днями на базі Калуської ЗОШ №7 відбувся ІІ (міський) етап Міжнародного мовно-літературного конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, який проводиться з метою вшанування, прочитання й дослідження життя та творчості Кобзаря.

Його учасниками стали учні 5-11 класів калуських шкіл та гімназії. Учням 5-8 класів було запропоновано чотири завдання, 9 класу – пʼять, а 10-11 класів – шість. Одним із завдань для всіх школярів було написання твору, в якому учні мали розкрити власне бачення геніальності митця, актуальності порушених ним проблем для сьогодення, інформує Калуський міський методичний центр.

Всі учні також повинні були виконати синтаксичний розбір речення та дати лаконічну відповідь на запитання щодо біографії й творчості письменника.

Із нелегкими завданнями школярі справилися по-різному. Найкраще їх виконали семеро учнів, які і презентуватимуть Калуш на ІІІ (обласному) етапі конкурсу.

Серед переможців: п’ятикласниця школи №3 Юлія Лішиленко, шестикласниця гімназії Софія Семенюк, семикласниця школи №8 Тетяна Заліщук, восьмикласниця школи №4 Юлія Атаманчук, дев’ятикласниця гімназії Тамара Захарова, десятикласниця школи №10-ліцею Андріана Себій та одинадцятикласниця школи №3 Ірина Гівчак.

 

 

Схожі матеріали за тегами: школярі конкурс

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: