Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Шахраї «розвели» 76-річну калушанку на 10 тисяч гривень

Переглядів: 958

За минулі вихідні жертвою шахраїв стали мешканки Калуша та Івано-Франківська.

 За допомогою до Калуських правоохоронців звернулася 76-річна пенсіонерка, яка повідомила, що їй на мобільний телефон подзвонив невідомий та, представившись правоохоронцем, сказав, що її онук скоїв злочин. Щоб уникнути відповідальності за вчинення кримінального правопорушення, сказав перерахувати 10 000 гривень. Схвильована жінка зібрала всі заощаджені кошти та поспішила до найближчого терміналу і перерахувала на банківський рахунок зазначену суму, повідомляє сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

Виконавши всі умови шахраїв, жінка передзвонила онукові й з’ясувала, що нічого подібного з ним не сталося, її просто обдурили.

Інше повідомлення до Івано-Франківського відділу поліції надійшло від 32-річної місцевої жительки. За словами жінки, невідома особа заволоділа її грошовими коштами в сумі 5500 гривень.

У ході слідчих дій було встановлено, що на інтернет-сайті «ОLХ» жінка розмістила оголошення про продаж дитячого візка. Після чого їй на мобільний телефон зателефонував чоловік, який виявив бажання придбати товар. Під приводом купівлі візка він дізнався особисті дані карткового рахунку «Ощадбанку» заявниці, з якого в подальшому зняв вищевказану суму.

За фактами шахрайств розпочато кримінальні провадження.

Поліція закликає громадян не вірити інформації невідомих телефонних співрозмовників, адже таким чином можна уникнути неприємностей та зберегти власні кошти.

Схожі матеріали за тегами: Шахраї калушанка гроші

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: