Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Шахраї видурили у двох калушанок понад 14 тисяч гривень

Переглядів: 1120

За добу до рук шахраїв потрапили іванофранківка і двоє калушанок.  

6 грудня до Івано-Франківського відділу поліції звернулася 23-річна місцева мешканка. Дівчина повідомила про те, що невідома особа шахрайським способом заволоділа її грошовими коштами у сумі близько 3 800 гривень, які вона заплатила за покупку дитячої коляски через Інтернет-мережу. Гроші потерпіла перерахувала на банківську карточку, а замовлення так і не отримала, інформує сектор комунікації ГУНП в області.

Інше повідомлення надійшло до Калуського відділу поліції від 38-річної місцевої мешканки.

За словами жінки, невідома особа заволоділа її грошима. У ході слідчих дій було встановлено, що на інтернет-сайті «ОLХ» жінка розмістила оголошення про продаж газового котла. Після цього їй на мобільний телефон зателефонував чоловік, який виявив бажання придбати товар. Під приводом купівлі котла він дізнався особисті дані карткового рахунку «Альфа Банку» заявниці, з якого зняв 10 500 гривень.

Наступною жертвою шахрайських дій стала ще одна мешканка Калуша. Як з’ясувалося, напередодні до потерпілої на мобільний телефон зателефонував невідомий, який представився працівником одного із місцевих банків. Він повідомив заявниці, що її банківська карточка заблокована. Для вирішення проблеми, тобто її розблокування, потрібно виконати необхідні функції. Коли жінка беззастережно виконала умови псевдопрацівника банку, повідомляючи при цьому пін-коди, з її рахунку зникли 3 700 гривень.

Відомості за цими фактами внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводиться слідство.

При цьому поліція вкотре закликає громадян бути уважними і обережними при купівлі-продажу товарів через мережу Інтернет, отриманні смс-повідомлень типу: «Ваш банківський рахунок заблоковано» та спілкуванні із невідомими особами, які намагаються отримати конфіденційну інформацію про реквізити ваших банківських карток чи нібито «вирішують» питання про уникнення кримінальної відповідальності родичів, які потрапили в ДТП чи іншу неприємну ситуацію. За такими схемами працюють шахраї.

 

Схожі матеріали за тегами: Шахраї калушанки гроші

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: