Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Шкільний конфлікт: у Рожнятівському ліцеї учні потерпають від агресії братів-близнюків (ВІДЕО)

Переглядів: 351

Батьки четвертокласників Рожнятівського ліцею, що на Прикарпатті твердять, що вже кілька років їхні діти потерпають від агресії двох братів-однокласників. 5 фактів булінгу підтвердила і поліція.

Але проблема у тому, що винуватці – це інклюзивні діти. І їхня мати переконує – синів обмовляють, бо хочуть вижити із класу, пише ТСН.

Мами майже усіх учнів 4-А Рожнятівського ліцею зібралися на шкільному подвір’ї, поки у дітей карантинне онлайн навчання.

Терпець, кажуть, урвався – до школи діти ходити бояться. Б’ють, душать, дряпають, обзивають – клас, за словами жінок, потерпає від двох братів-близнюків.

10-річні близнюки Назар та Богдан навчаються інклюзивно. Оскільки мають моторну алалію – затримку розвитку мовлення. І саме тому до них у школі начебто упереджене ставлення – вважає їхня мати. Певна – мета класного бунту – спровадити їх вчитися вдома.

У близнюків тричі міняли асистентів – це педагоги, які допомагають інклюзивним учням. Змінили класного керівника та практичного психолога – усе через скарги матері.

І це не рахуючи купи батьківських зборів з проханням до решти класу потерпіти та піти на компроміс. Педагоги кажуть, що у школі навчаються ще троє інклюзивних дітей. Але з ними проблем жодних. Тож припускають: у цьому разі – проблема не в дітях, а у їхній матері.

Батьки й чергування на уроках влаштовували, і камери відеонагляду в класі ставили, і по-сусідськи поговорити намагалися – усе марно.

До ліцею зачастили перевірки. Адже під сумнівом належна інклюзивна освіта тут. Однак висновок у всіх один: проблема не в інклюзії, а у домашньому вихованні. У поліції вже довели п’ять фактів булінгу з боку братів щодо однокласників. І передали справу в суд. Матері загрожує штраф до 3 тисяч гривень

З чиновниками погоджується і волонтерка Надія Годованець. Сама прикута до візка, вона пильно стежить за дотриманням прав дітей з особливими освітніми потребами.

До Рожнятівського ліцею вирушила захищати близнюків. Однак, поспілкувавшись з усіма сторонами конфлікту, свою думку змінила. Проте мати близнюків в усьому вбачає підступ.

Юристи визнають: цей конфлікт можна вирішити винятково шляхом примирення та діалогу. От тільки за три роки цього зробити не вдалося. Тим часом у ліцеї знову чекають на перевірку – мама поскаржилася на урядову гарячу лінію.

 

Шкільний конфлікт: в Рожнятові учні потерпають від агресії братів-однокласників

Posted by Калуський Формат on Tuesday, November 2, 2021

 

Схожі матеріали за тегами: Рожнятів ліцей конфлікт брати-близнюки

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: