Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Ситуація нормалізувалася. У Калуській ЦРЛ згортають «ковідні» відділення

Переглядів: 583

Сьогодні, 7 травня, під час оперативної наради у міського голови директор Калуської ЦРЛ Іван Красійчук повідомив, що ситуація із захворюваністю на коронавірус нормалізувалася.

На ранок 7 травня у стаціонарі був 41 ковідний хворий. Оскільки кількість хворих суттєво зменшилася, у лікарні згортають «ковідні» відділення і переходять до планової роботи.

«Будемо стимулювати і підтримувати госпіталізацію планових хворих. Зараз заклад вже може більш повноцінно працювати. Всього хворих у нас 246. Це небагато. Це звичайна ситуація, яка буває після свят. А свята ми пережили нормально. Боялися, що будуть поступлення великі, але за добу було лише 1-2 ковідних хворих», – додав він.

Іван Олексійович також відзначив тенденцію щодо збільшення захворюваності серед дітей. Якщо раніше постійно було 20-25, то зараз 40 хворих. Це є і органи дихання, і кишкові проблеми, але ситуація контрольована.

Поскаржився також керівник на те, що не надійшли кошти від НСЗУ, тому медпрацівникам не змогли виплати зарплату за квітень. Проте завдяки залишкам, які мали, до 70% зарплатні проплатили, щоб люди отримали хоч якісь кошти на свята.

Директор Калуської районної лікарні Микола Гудим доповів, що у них на 7 травня у лікарні 10 ковідних хворих і 3 з підозрою. За тиждень було лише 6 поступлень. Всього в лікарні 67 хворих.

 

Схожі матеріали за тегами: Калуш лікарня ковід

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: